Vali Güney’in Denizli’ye geliş tarihiyle, şehrin kaderinin değişmesi aynı zaman dilimine rastlar. Yatırım yapacaklara yol göstermek, sanayi teşvikleri hakkında tüccarı bilgilendirmek, Ankara’daki işlerin takibini yapmak ona kalır. Azim Cıvata, Şişe Cam, Bir Emek Televizyon Fabrikası, GİPSAN o sıralarda kurulur.
Ancak bunlar Vali’yi kesmez.
Kentin sosyal hayatını şekillendirmek ister. Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu, fuar alanı için EGS Park’ın alınması, Sanayi Odası’nın kuruluşu ve Üçgen ve Babadağlılar Çarşısı’nın temelleri de onun zamanında atıldı. Son olarak Vali Konağı'nı eski olduğu gerekçesiyle yıktırıp yerine, İstiklal'daki aygır deposunun olduğu yere yeni vali konağı yaptırdı, ancak oturmaya kısmet olmadan1975 yılında Eskişehir'e tayini çıktı Denizli'den ayrıldı.
HAMİŞ: Denizli'ye 1970-75 arasında damagasını vuran Vali Münir Raif Güney, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün 89 yaşında aramızdan ayrıldı.
Gazeteci Şevval Uysal'ın kaleminden