© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Ekskavatör Bakımı Nasıl Yapılır ?

Herhangi bir ekskavatör, özen ve dikkat gerektiren çok önemli bir ekipman parçasıdır. Arza göstermemesi için düzenli bakımı yapılmalıdır. Bakımı için gerekli olan miktarda zamanı ve bütçeyi ayarlamak gelecekte bunlardan tasarruf etmeniz açısından faydalı olacaktır. Belirli aralıklarla yapılan rutin bakımlar sadece zaman alıcı değil, aynı zamanda çözülmesi maliyetli olabilecek bir dizi sorunun önlenmesine yardımcı olabilir.

 

Motor ve Hidrolik Yağ Seviyelerini Kontrol Edilmesi

Motor ve hidrolik yağ seviyeleri günlük olarak kontrol edilmelidir. Bütün makineler birbirinden farklıdır ve bu nedenle yağı ne sıklıkla değiştirmeniz gerektiğini öğrenmek için ekskavatör bakımı kılavuzunu incelemeniz gerekir. Kirlenen yağlar, hidrolik arızalara neden olabilir.

 

Doğru Tip Yağ Kullanımı

Denemek ya da tasarruf etmek için düşük kaliteli yağ kullanmak birçok farklı soruna neden olabilir. Yüksek kalitede olan yağar; hem termal hem de oksidatif bozulmaları önlemek, kurumlarla ilgili viskozite kontrolünü ve aşınmalara karşı korumayı iyileştirmek için özel olarak üretilmişlerdir. Hidrolik sistemlerin tasarımı, hassas toleranslara göre hazırlanmıştır. Bu nedenle yanlış tipte olan ya da düşük kalitede kullanılan yağlar kirlilik nedeniyle hidrolik arızalara yol açabilir.

 

Su ve Yakıt Ayırıcısını Kontrol Edilmesi

Çoğu modelde olan ekskavatör, yakıttan suyu çıkarabilmek için su ayırıcısı olan yakıt filtresine sahiptir. Bu filtreler düzenli olarak yapılan günlük kontrol ve boşaltma gerektirir.

 

Doğru Yakıt Kullanımı

Nasıl ki yağın doğru tip ve kalitede olması gerekiyorsa aynı durum yakıt için de geçerlidir. Daha büyük şantiyelerde, yakıt temizliğini ve yakıt kalitesini kontrol eden teknisyenler mevcuttur. Bu teknisyenler, yakıtın yosun ve diğer organizmaların büyümesini önleyen uygun katkı maddelerinden yapıldığına emin olmaları gerekir.

Özellikle ikinci el paletli ekskavatörler tercih edilirken yukarıda belirtilen bakımların mutlaka yaptırıldığından emin olmanız gerekir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER