© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Flanşlı Boru Nedir, Ne İşe Yarar?

Özellikle sıvı ve gazların taşınmasında paslanmaz borular sıkça tercih edilir. Yüksek sıcaklıkta veya basınç altında dahi güvenle kullanılabilen paslanmaz çelik borular, tesisatların manevra kabiliyeti kazanması veya birleştirilmesi amacıyla boru bağlantı elemanlarıyla kullanılır. En önemli boru bağlantı elemanlarından olan flanşlar genellikle dairesel yapıda olurlar.Flanş ölçüleri boruların çapına göre değişebilir. Daire şeklindeki iki parçanın cıvatalar kullanılarak birleştirilmesi, boruların da birleştirilmesini sağlar ve sızdırmaz, güvenilir ve dayanıklı bir bağlantı noktası oluşturur.
Flanş Nedir?
Endüstrinin her alanında ihtiyaç duyulabilen paslanmaz boru tesisatları; yüksek basınç altında, yüksek sıcaklıklarda, her türlü sıvı ve gazın taşınmasında kullanılır. Boru hatlarının birleştirilmesinde kullanılan bağlantı elemanlarından olan flanş, genellikle paslanmaz çelikten üretilse de demir veya bakır gibi malzemelerden de üretilebilir. Çoğu durumda flanşların üretim malzemesi borularla aynı malzemeden tercih edilir.

Flanş bağlantı elemanları vidalanarak, kaynaklanarak veya cıvata yardımıyla bağlanarak kullanılabilir. Yüksek basınç altında dahi sızdırmazlık özelliği gösteren flanşlar, boruların kendi aralarında veya vanalarla bağlanmasında güvenle kullanılabilirler.

Flanş Çeşitleri Nelerdir?
Birçok tipte ve farklı standartlarda üretilebilen flanşların bazıları; kör flanş, diş çekilmiş flanş, socket kaynaklı flanş ve slip on flanştır. Boru hatlarını bağlamak veya bağlantıları sonlandırmak için kullanılabilen flanşlar, tıkaç veya durak görevi de görebilir. Tesisatın basıncı, sıcaklığı gibi etkenlere bağlı olarak seçilmesi gereken flanşlar aynı zamanda boruların çapı ve yapıldığı malzemeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Boru tesisatlarına ek olarak makinelerde de kullanılabilen flanşlar, kaynaklanarak veya dişliler yardımıyla birleştirilebilir. Hatalı montaj sebebiyle flanşların sızdırmazlık özelliğini kaybetmesi mümkündür.

Paslanmaz boru tesisatlarının bağlanmalarını ve manevra yapmasını sağlayan bağlantı elemanlarından olan flanşlar farklı standartlarda ve ölçülerde üretilir. Flanş ölçüleri; boruların çapına, tesisatın maruz kalacağı basınca ve sıcaklığa göre belirlenmelidir.

Borşen Paslanmaz Çelik Bağlantı Elemanları
Borşen müşterilerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda en kaliteli hizmeti sağlamak adına çalışır. Paslanmaz boru ve bağlantı elemanlarının üretim ve satış süreçlerinde müşterilerinin memnuniyetini sağlayan Borşen, geri bildirimlerin değerlendirilmesiyle müşteri memnuniyetinin de sürekliliğini sağlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER