© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Gizemli Hayırsever Denizli’de De Ortaya Çıktı Tüm Borçları Sildi

Ülkede mit haline gelen gizemli hayırsever bu kez de Denizli’de ortaya çıktı. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde üç bakkala giden gizemli iki hayırsever, veresiye defterlerini borçları ödeyerek satın aldı. Bakkal Nuri Temiz, “İlk defa böyle bir şey görüyorum” derken, hayırseverin Dokuzkavaklar’da vatandaşların 3 bakkala olan toplam 70 bin liraya yakın borcunu kapattığı öğrenildi.

Dokuzkavaklar Mahallesi 2036 sokakta olağan dışı bir olay yaşandı. Kimliklerini gizleyen iki hayırsever, 3 bakkalın veresiye defterini satın alarak mahalle sakinlerinin borçlarını sıfırladı. Bakkallara “Biz hayır yapmak istiyoruz. Veresiye defterlerinde ne kadar borç varsa hesaplayın” diyen kimliği belirsiz hayırseverler, mahalle sakinlerinin borçlarını hesaplattı, toplam borçların tamamını bamkallara ödedi.

2036 sokakta 18 yıldır bakkallık yaptığını söyleyen 42 yaşındaki Nuri Temiz, hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirtti. Temiz, sadece kendisine 36 veresiye müşterisinin 24 bin lira borcunu ödediklerini belirterek, “İki yardımsever vatandaş bakkalıma geldi. Yardım edeceğiz diyerek veresiye defterinizi satın alacaklarını söyledi. Tüm veresiye borçlarını hesapladık. Ne çıktıysa ödeyip gittiler. Örneğin sadece benim vatandaşlardan 24 bin lira alacağım vardı. 18 yıldır Denizli’de bakkallık yapıyorum. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. 3 arkadaşımın defterlerini aldılar gittiler. Yaklaşık 70 bin lira borcu kapattılar. Mahalleli çok sevindi” dedi.

Daha da çoğalmasını istiyorum. Yani çok gurur verici bir şey. Ben bu mahallede oturuyorum Tabii ki de bakkalımızdan alışveriş yapıyorum. Bu durum bizleri çok sevindirdi” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Ali Işıkdolu da, “Denizli’de yaşıyorum yıllardır da bu mahallede oturuyorum. Böyle güzel bir olay bizi çok mutlu etti. İnşallah tüm Türkiye genelinde devamlı olur. Benim borcum yoktu. Komşumun borcu vardı ve borcu ödendiği için yaşlı teyzemiz o kadar mutlu oldu ki bu anlatılmaz” diye konuştu. 3 bakkala yaklaşık 70 bin lira ödeyen hayırseverler bakkal defterlerini de alarak adeta sırra kadem bastı.

Haber: Murat Demirbilek

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER