© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

İş Güveliği Ayakkabısı Nedir?

Ayak koruyucu olarakta bilinen iş ayakkabısı, iş güvenliği ürünleri arasında çalışanın güvenliğini sağlaması açısından oldukça önemli bir üründür. İş ayakkabısı iş yerlerinde meydana gelebilecek ağır ve metal cisimlerin ayak üzerine düşmesi, erimiş metallerin ayağa sıçraması veya delici ve kesici aletlerin ayağa batması gibi tehlikelere karşı çalışan için özel olarak üretilmiş ve tam koruma sağlayan ayakkabı çeşitidir.

İş güvenliği ayakkabıları, riskli meslek gruplarında çalışan kişileri büyük ölçüde güvence altına almaktadır. İnşaat, maden, metal sanayi, elektrik işleri, depo ve atölyeler gibi pek çok farkı sektörde ve iş yerinde iş güvenliği ayakkabısı kullanılması zorunludur. Sektöre ve iş yerine göre ihtiyaç duyulan iş  güvenliği ayakkabısı modelleri de farklıdır.

İş ayakkabısı seçimi yapılırken en önemli nokta hangi ayakkabı modelinin hangi iş yerlerinde ya da hangi çalışma ortamlarında kullanılacağının belirlenmesidir. Ağır cisimlerin ayak üzerine düşme ihtimalinin olduğu yerlerde demir veya çelik burunlu iş ayakkabılarının kullanılması daha uygundur. Aynı şekilde delici ve kesici cisimlerin ayağa batma riskinin olduğu yerlerde çelik ara tabanlı iş ayakkabılarının kullanılması gerekmektedir. Bununla birlikte yüksek zemin sıcaklığı olan iş yerlerinde ısıya dayanıklı iş ayakkabıları kullanılması gerekirken, enerji ve elektrik akımının yoğun olduğu iş yerlerinde non-metalik veya plastik burunlu iş ayakkabılarının kullanılması gerekir.  Aynı zamanda yine meslek gruplarına göre iş güvenliği ayakkabısı yanmaz iş ayakkabısı, kaynak ayakkabısı veya spor iş ayakkabısı kullanılabilmektedir. Bunlara ek olarak, iş ayakkabılarının çalışanların rahat ve konforlu çalışabilmesi için ayak numaralarına uygun olması gerekmektedir.

İş güvenliği ayakkabısı; yazlık iş ayakkabısı ve kışlık iş ayakkabısı olarakta kullanılmaktadır. Çünkü mevsime uygun iş ayakkabısı seçiminin yapılması, çalışanların rahatlığını ve konforunu da  arttırmaktadır.

Yazlık iş ayakkabısı, standart iş güvenliği ayakkabısının özelliklerinin dışında yaz aylarında çalışan kişinin ayağının nefes almasını sağlar ve böylelikle aşırı sıcaklara karşı ayakları koruyarak ayakların terlemesini önler.Kışlık iş ayakkabısı, standart iş güvenliği ayakkabısının özellikleri dışında çalışan kişinin ayağını soğuğa karşı da korumaktadır. Kışlık iş ayakkabısı aynı zamanda iş botu olarakta kullanılmaktadır. Özellikle dış ortamda çalışan kişinin ayağını soğuğa karşı koruyarak kişinin konforunu da sağlamaktadır.

İş Güvenliği Ayakkabısı Fiyatları

İş güvenliği ayakkabısı fiyatları; ürünün cinsi,ürünün markası,ürünün özellikleri gibi pek çok etkenden dolayı değişiklik göstermektedir.İş ayakkabısı satın almadan alırken çalışılan sektörün gerektirdiği özelliklerde bir ayakkabı nasıl olmalıdır diye bir araştırma yaparak en uygun olan iş ayakkabısı modeli seçilmelidir. Ortopedik iş güvenliği ayakkabısı fiyatları ile yazlık iş ayakkabısı fiyatları aynı olmayabilir. Ürün yelpazesi çok geniş olduğundan bu konuda da bir o kadar çeşitlilik söz konusudur.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER