© DENİZLİ VATAN MEDYA 2020

Kamuda tasarruf genişliyor! İşte ilk etapta uygulanacak tedbirler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı tasarruf tedbirleriyle birlikte, hükümet kamuda harcamaları ciddi şekilde azaltmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu tasarruf tedbirleri, kamuda harcamaları en aza indirmeyi hedefliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın liderliğinde yürütülen bu tedbirlerle birlikte, 100 milyar liralık bir tasarruf hedefleniyor.

Kamu kurumlarında giderlerin detaylı bir şekilde hesaplanacağı ve harcamaların minimum seviyeye indirileceği bildiriliyor. İşte uygulanacak ilk adımlar:

Kamu kurum ve kuruluşları, zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralamayacak. Kiralanan ek bina ve araçlar, ihtiyaç doğrultusunda belirlenecek. Farklı illerde düzenlenen tanıtım, eğitim gibi etkinliklere ara verilecek. Kırtasiye harcamaları azaltılacak ve yazışmalar dijital ortamda gerçekleştirilecek. Yüzde 65'i tamamlanan yatırımlar tamamlanacak, ancak yeni yatırımlara başlanmayacak. Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılacak. Toplum ve kamu yararına sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek.

Tasarruf tedbirlerinin bir parçası olarak, bakanların kendi makamlarında tasarrufa öncülük etmeleri planlanıyor. Bu doğrultuda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendi araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcıları’nın koruma araç ve koruma polis sayılarını azalttı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER