Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Merkezefendi Meclisi’nde 2026 Yılı Ücret Tarifeleri Kabul Ed...
Merkezefendi Meclisi’nde 2026...
11:27Çameli Belediyesi Kolak’ta gönül sofrası kurdu
Çameli Belediyesi Kolak’ta gön...
11:11Denizli’de Yalnız Yaşayan Ömer Akın Evinde Ölü Bulundu
Denizli’de Yalnız Yaşayan Ömer...
11:04Denizli İhracatı Şubatta Yüzde 14,9 Artışla 389 Milyon Dolar...
Denizli İhracatı Şubatta Yüzde...
Denizli'de her sene olduğu gibi çobanlar ve Çal Protokolü koyunlarla birlikte Denizli caddelerinden geçerek 27-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Koyun Sudan Geçirme Yarışmasına davet etti.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 18.08.2016 - 01:03
Güncelleme: 18.08.2016 - 01:03
Denizli Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır yaşatılan ve önemli bir Türk kültürü olan Koyun Sudan Geçirme Yarışması ve şenlikler 27-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Çallılar ile etkinliğin başrolünde bulunan kınalı koçlar Bayramyeri’nden Gazi Bulvarı boyunca 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na gelerek haftaya yapılacak etkinliklere Denizlilileri davet etti.
Denizli’nin Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır yaşatılan ve önemli bir Türk kültürü olan Koyun Sudan Geçirme Yarışması ve şenlikleri öncesi her yıl yapılan koçların korteji geleneği bozulmadı. Bayramyeri’nde toplanan Çallılar buradan Gazi Bulvarı boyunca 15 Temmuz Delikliçınar Meydanına kadar yürüdü. Meydandaki Horoz Heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektiren Çallılar, 27-28 Ağustos’ta düzenlenecek etkinliklere Denizlilileri davet etti. Yürüyüşe Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, Denizli Yörükleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan Çallılar ‘Terörü Lanetliyoruz’ pankartını taşıdılar.
Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş boyunca vatandaşların yoğun ilgisini çeken koçlar, sudan koyun geçirme yarışmasının başrolünde yer alacaklar.