Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli Kayak Merkezi için flaş çağrı; 'Kaderine terk edilem...
Denizli Kayak Merkezi için fla...
12:50Denizli için kritik uyarı: Don ve buzlanmaya dikkat
Denizli için kritik uyarı: Don...
12:36Denizli’de El Emeği Pazarı yılbaşı için Atatürk Parkı’nda
Denizli’de El Emeği Pazarı yıl...
12:22Büyükşehir’den Regaip Kandili’nde sıcak irmik helvası ikramı
Büyükşehir’den Regaip Kandili’...
Denizli’de 26 Aralık’tan itibaren sıcaklıklar 4-10 derece düşecek. Yağış yağmurdan kara dönebilir; buzlanma, don, zirai don ve ulaşımda aksamalar öngörülüyor.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 26.12.2025 - 12:50
Güncelleme: 26.12.2025 - 12:50
Bölgede etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava dalgası için uyarı geldi. 26 Aralık Cuma gününden itibaren Denizli’de sıcaklıkların hızla düşeceği, yağışın da yağmurdan kara dönebileceği bildirildi. Yetkililer, buzlanma ve don ihtimaline karşı sürücüleri ve üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
Denizli Haber – Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, son değerlendirmelere göre bölge genelini kapsayan soğuk ve yağışlı hava dalgasına karşı uyarıda bulundu. Açıklamada, halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların Denizli genelinde 4 ila 10 derece azalmasının beklendiği ifade edildi.
SICAKLIKTA SERT DÜŞÜŞ, ETKİSİ GELECEK HAFTA DA SÜRECEK
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca etkisini sürdürmesinin öngörüldüğü belirtildi. Hissedilir derecede düşecek sıcaklıklarla birlikte kentte kış şartlarının daha belirgin hale gelmesi bekleniyor.
YAĞIŞ YAĞMURDAN KARA DÖNEBİLİR
Uyarıda yağışların ilk etapta yağmur şeklinde görüleceği, zamanla karla karışık yağmur ve kar formuna dönebileceği kaydedildi. Özellikle sıcaklıkların daha da düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar ihtimalinin artabileceği değerlendirildi.
BUZLANMA VE DON RİSKİ: ULAŞIMDA AKSAMA UYARISI
Denizli Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayandırdığı açıklamasında 26 Aralık 2025 Cuma gününden itibaren bölgede soğuk ve yağışlı havanın etkisini artıracağını bildirdi. Uyarıda, gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına inmesiyle buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara ve hava ulaşımında aksamalar yaşanabileceği vurgulandı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir