Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Sigaraya dev zam! En düşüğü 100 TL oldu
Sigaraya dev zam! En düşüğü 10...
18:15Denizli'de seyir halindeki kamyonet yandı
Denizli'de seyir halindeki kam...
18:09Modern Projelerde Kiralık Platform Kullanımının Önemi
Modern Projelerde Kiralık Plat...
18:07KÜLLİYE’DEN CANLI: BİR RAMAZAN AKŞAMI
KÜLLİYE’DEN CANLI: BİR RAMAZAN...
Denizli’de 258 kadın üreticinin katıldığı Üreten Kadınlar Festivali, atölye, konser ve etkinliklerle binlerce ziyaretçiyi ağırladı, coşkulu finalle sona erdi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 16.02.2026 - 15:34
Güncelleme: 16.02.2026 - 15:34
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Büyükşehirle Üreten Kadınlar Festivali”, atölye çalışmalarından konserlere, bilim etkinliklerinden tiyatroya kadar dolu dolu geçen 3 günün ardından tamamlandı. 258 standın kurulduğu festival, Denizli’de kadın emeğinin, üretimin ve dayanışmanın güçlü bir göstergesi oldu.
Festival, 13-15 Şubat tarihleri arasında DBB Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üç gün süren organizasyon, alışveriş alanı olmanın ötesine geçerek kültür, sanat ve sosyal dayanışmanın buluşma noktası haline geldi. Festival, Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun kadınların üretim gücünü destekleme vizyonu doğrultusunda binlerce ziyaretçiyi ağırladı.
14 ŞUBAT’TA SEVGİ VE BİLGİ AYNI SAHNEDE BULUŞTU
Festivalin ikinci günü olan 14 Şubat Sevgililer Günü, hem eğitici atölyeler hem de müzik etkinlikleriyle dikkat çekti. Uzm. Diyetisyen Merve Erdemir ile gerçekleştirilen “Mutlu Bağırsak, Mutlu Kadın” atölyesi ile Güler Çelik tarafından düzenlenen “Keçeden Sevgi Broşları” çalışması katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Çocuklara yönelik etkinlikler de festivalin en yoğun ilgi gören bölümlerinden biri oldu. Bilim Merkezi atölyeleri, sihirbaz gösterileri ve Muhammet Erkut’un kukla tiyatrosu minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Festivalin ikinci günü, Hakan Eyiden’in sahne aldığı “14 Şubat Sevgililer Günü Özel Konseri” ile tamamlandı.
FESTİVALDE KADIN GİRİŞİMCİLER VE AİLELER BULUŞTU
Festivalin final gününde ise Ezgi San tarafından gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Mutfak Atölyesi’ sağlıklı yaşam meraklılarını bir araya getirdi. Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Sınırları Aşan Kadınlar” paneli, girişimci kadınlara ilham oldu.
Eğitim Bilimci ve Yazar Doç. Dr. Özgür Bolat’ın “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” söyleşisi ise ebeveynlerin yoğun ilgisini çekti.
258 STANTTA BİNLERCE ÜRÜN SERGİLENDİ
Festival boyunca ziyaretçiler; giyim, gıda, el sanatları ve tekstil başta olmak üzere 6 farklı kategoride binlerce ürüne ulaşma imkanı buldu. Denizli Bilim Merkezi atölyelerinde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.
Festival alanı sihirbaz gösterileri, masal anlatımları ve Büyükşehir Belediyesi Bando Gösterisi ile sürekli hareketli kaldı. “Zeybek Bilmeyen Kadın Kalmasın” projesi kapsamında eğitim alan kadınların dans gösterisi festivalin en dikkat çeken anları arasında yer aldı.
Toplam 258 kadın üreticinin yer aldığı festival, Pazar akşamı gerçekleştirilen DJ performansı ile sona erdi. Festivalde ürünlerini sergileyen kadınlara katılım belgeleri Ali Marım tarafından takdim edildi.
“Kadınların özgürce üretebildiği bir Denizli”
Festival boyunca kadın üreticilerle bir araya gelen Bülent Nuri Çavuşoğlu, kadınların ekonomik özgürlüğünün önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bu şehrin kadınlarının özgürce üretebildiği, kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde durabildiği bir Denizli hayal ediyoruz. Festivalimizdeki stantları kura ile belirleyerek eşitlik ilkesini gözettik. Biz bu yola birilerini zenginleştirmek için değil, halkımızı ve üreten kadınlarımızı güçlendirmek için çıktık. Eşitlik ilkesiyle çıktığımız bu yolda, Denizli’nin kaynaklarını yine Denizli halkı ve üreten kadınlarımız için kullanmaya devam edeceğiz”
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir