Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Kar Denizli’ye Geri mi Dönüyor? Yeni Haftada Soğuk ve Yağışlı Hava Etkili Olacak

Denizli’de kar geri dönüyor. Salı günü neredeyse il genelinde sürpriz bir kar yağışı alan Denizli’de hava sıcaklığı hafta içinde artmıştı. Meteoroloji verilerine göre yeni hafta yağışla başlayacak. Haftanın ilk 2 günü yağmurlu gerçekten, Kayak Merkezi ve 1 ilçede kar yağacak. Karın yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde de etkili olması bekleniyor.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 01.03.2025 - 07:14 Güncelleme: 01.03.2025 - 07:14
Kar Denizli’ye Geri mi Dönüyor? Yeni Haftada Soğuk ve Yağışlı Hava Etkili Olacak

Denizli’de yeni hafta yağışla başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, 4 Mart Pazartesi ve 5 Mart Salı günleri il genelinde sağanak yağış etkili olacak. Yağışla birlikte hava sıcaklığı da hissedilir derecede düşecek. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların bazı ilçelerde 0°C’ye kadar gerilemesi bekleniyor.

Denizli Genelinde Yağmur, Çameli ve Kayak Merkezine Kar

Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren kent genelinde sağanak yağışın başlaması öngörülüyor. Denizli merkezde gün içinde sıcaklık 13-15°C seviyelerinde olacak ancak akşam saatlerine doğru sıcaklık hızla düşerek 7-8°C’ye kadar gerileyecek. Salı günü ise en yüksek sıcaklığın 10-12°C arasında olması bekleniyor.

İlçelerde ise hava daha da soğuyacak. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde sıcaklıkların gece saatlerinde 0°C’ye kadar inmesi bekleniyor. Çameli ilçesinde Salı günü karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Denizli Kayak Merkezi’nde de haftanın ilk iki günü boyunca kar yağışı etkili olacak. Bu durum, bölgeyi ziyaret edecekler için sezonun yeniden hareketlenmesine neden olabilir.

Sıcaklıklar Ani Düşecek, Vatandaşlara Uyarı

Meteoroloji uzmanları, sıcaklıkların bir anda düşmesiyle birlikte özellikle sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Tarımla uğraşan vatandaşlar için don tehlikesine karşı önlem alınması gerektiği belirtilirken, sürücülerin ise kaygan yollara karşı tedbirli olması öneriliyor.

Ani hava değişimiyle birlikte hastalık riskine karşı da vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ifade ediliyor. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların soğuk havaya karşı önlem almaları tavsiye ediliyor.

Denizli’de Kış Geri mi Dönüyor?

Mart ayının ilk haftasında yaşanacak bu ani hava değişimi, “Kış Denizli’ye geri mi dönüyor?” sorusunu akıllara getiriyor. Uzmanlar, hafta ortasından itibaren sıcaklıkların tekrar mevsim normallerine dönebileceğini ancak hafta başında sert hava koşullarının etkili olacağını belirtiyor.

Denizlililer için yağmurlu ve soğuk günler kapıda. Yetkililer, vatandaşları hava koşullarına karşı dikkatli olmaya ve güncel meteorolojik tahminleri takip etmeye davet ediyor.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !