Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
105 Kiloya Çıkmıştı, 9 Ayda 30 Kilo Verdi
105 Kiloya Çıkmıştı, 9 Ayda 30...
13:15Karahasanlı’da 7 Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruldu
Karahasanlı’da 7 Bin Kişilik İ...
11:50Benzin ve motorine zam geldi
Benzin ve motorine zam geldi
11:4906 Mart Cuma Denizli’de planlı kesinti: İlçe ilçe liste
06 Mart Cuma Denizli’de planlı...
Merkezefendi Belediyesi’nden şimdi de anaokullarına bir proje…
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 17.10.2017 - 21:03
Güncelleme: 17.10.2017 - 21:03
Merkezefendi Belediyesi sosyal projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda ‘Merkezefendi’de Çocuklar Hayallerine Dokunuyor, Gelecekle Tanışıyor’ sloganı ile başlatılan projede, ilçe genelindeki kamu okullarında okuyan anasınıfı öğrencilerinemeslek eğitim kursları veriliyor. Merkezefendi Belediye BaşkanıMuhammet Subaşıoğlu, “Çocuklarımızı gelecekle tanıştırmış oluyoruz” dedi.
Eğitim camiasına yaptığı sayısız destek ve proje ile adından sıkça söz ettiren Merkezefendi Belediyesi bu kez anasınıfı öğrencilerine yönelik bir projeyi hayata geçirdi. ‘Merkezefendi’de Çocuklar Hayallerine Dokunuyor, Gelecekle Tanışıyor’ adıyla başlatılan projede öğrencilere meslek eğitim kursları veriliyor. Hafta içi her gün gerçekleştirilen kurslardan ise 5 bin öğrenci yararlanacak.
DOKTOR, ÇİFTÇİ, ASTRONOT…
Servis ile okullarından alınan öğrenciler, öncelikle projenin uygulandığı Hayal Evi’nde kahvaltılarını yapıyorlar. Daha sonra 8 farklı kategoride hazırlanmışatölyelere geçen öğrencilere, burada kostümler giydirilerek öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Doktor, çiftçi, inşaat ustası, astronot, spiker, itfaiyeci, saç tasarımı ve moda tasarımı gibi konularda eğitim alan öğrenciler aynı zamanda her bölümün kıyafetlerini giyerek tecrübe kazanıyorlar. Daha sonra bahçede kurulan survivor parkurunda engelleri aşmaya çalışan çocuklar gün boyu eğlenceli vakit geçiriyorlar. Gün sonunda ise servisler ile tekrar okullarına bırakılıyorlar.
“ÇOCUKLARIMIZI GELECEKLE TANIŞTIRMIŞ OLUYORUZ”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Biz Merkezefendi Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri en çok yatırımı eğitime yaptık. Aslında bu proje ile çocuklarımızı gelecekle tanıştırmış oluyoruz. Mesleklerle ilgili Avrupa’da bunlar çok yapılıyor. Maalesef biz fiili ve fiziki olarak çocuklarımıza meslekleri tanıtma konusunda biraz yetersiz kaldık. Onun için anaokulu çocuklarımıza meslekleri anlatmak adınameslek istasyonları olan böyle bir mekânı seçtik. Mekân sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Alt katta atölyelerimiz var, dışarıda survivor parkurumuz var. Çocuklarımızı hem eğlendireceğiz hem de burada mesleklerle ilgili bilgi vermiş olacağız. Çocuklarımıza küçük yaşlarda bu imkânı sağlamış olacağız” dedi.