Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Baklan’a Dev Kompleks: Kültür, Spor ve İş Yerleri Bir Arada
Baklan’a Dev Kompleks: Kültür,...
18:02Çameli Belediyesi yoğun yağışın ardından 7/24 teyakkuzda
Çameli Belediyesi yoğun yağışı...
17:33Denizli’de Şiddetli Yağış Sele Neden Oldu: Köprü Kapandı
Denizli’de Şiddetli Yağış Sele...
16:05Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yatağan Kılıcı hediye edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yatağa...
Ak Parti Denizli Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yatağan’da üretilen el yapımı Damascus Fatih Sultan Mehmet Han kılıcını takdim etti.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 12.02.2026 - 16:05
Güncelleme: 12.02.2026 - 16:05
Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nde asırlardır süren demircilik geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Osmanlı’dan günümüze uzanan yatağan kılıcı üretimi sürerken, Yatağan ustalarının el emeği kılıcı Cumhurbaşkanına takdim edildi.
YATAĞAN’DA ASIRLIK DEMİRCİLİK GELENEĞİ YAŞATILIYOR
Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi, Türk yurdu olmasından bu yana demircilik geleneğini sürdürüyor. Osmanlı döneminde Yeniçeri askerleri ile özdeşleşen kısa ve eğri formlu yatağan kılıçlarının üretildiği mahallede ustalar, günümüzde bıçak üretiminin yanında nostaljik kılıç üretimini de devam ettiriyor.
Yatağan ustaları, el emeği ile şekillendirdikleri demiri işlemelerle sanat eserine dönüştürüyor. Sipariş üzerine isim yazılan kılıçlar hem koleksiyon hem hediyelik olarak yoğun ilgi görüyor. Film sahnelerinde kullanılan Yatağan kılıçları da dikkat çekiyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A YATAĞAN KILICI TAKDİM EDİLDİ
AK Parti Serinhisar İlçe Başkanı Halil Keyik, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yatağan’da üretilen el yapımı Damascus Fatih Sultan Mehmet Han kılıcını takdim etti.
Halil Keyik, “Teşkilat mensuplarımızla birlikte AK Parti Grup Toplantısına katılarak Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın hitaplarını dinledik. Akabinde Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimiz ve il başkanımız Muhammet Subaşıoğlu ile birlikte Yatağanlı ustalarımızın el emeği ile yaptığı kılıcı takdiminde bulunduk.” ifadelerini kullandı.
ŞAHİN TİN’DEN PAYLAŞIM
Şahin Tin ise “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, #TBMM Grup Toplantımızın ardından Serinhisar Yatağan’da üretilen el yapımı Damascus Fatih Sultan Mehmet Han kılıcını takdim ettik. Asırlardır çeliğe ruh katan Yatağan, Türk iradesinin ve devlet geleneğimizin sessiz gücü ve vakur nişanesidir.” ifadelerine yer verdi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir