Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Acil Durum Hastanesi Tartışması: Horzum Savcılığa Çağrıldı
Acil Durum Hastanesi Tartışmas...
16:54Denizli’de Araçta 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
Denizli’de Araçta 1,5 Kilo Met...
16:06Prostat Nedir?
Prostat Nedir?
14:57Denizli Büyükşehir’den ‘Erişilebilir Denizlim’ Projesi
Denizli Büyükşehir’den ‘Erişil...
Denizli Büyükşehir Belediyesi, park ve yol kenarlarında yapılan ağaç budamalarından çıkan atık odunları ekonomiye kazandırarak ihtiyaç sahibi ailelerin ısınma ihtiyacına destek olacak. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Şehrin kaynaklarını israf etmeden halkımıza hizmet olarak geri döndürüyoruz” dedi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 14.01.2026 - 14:00
Güncelleme: 14.01.2026 - 14:00
Denizli Büyükşehir Belediyesi, hem israfı önleyen hem de sosyal yardımlaşmayı güçlendiren örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, ağaç budama çalışmalarından elde edilen tonlarca odun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Belediyenin sorumluluk alanında bulunan park, bahçe ve yol kenarlarında ekonomik ömrünü tamamlamış, kurumuş, tehlike oluşturan ya da dalları kırılan ağaçların budanmasının ardından ortaya çıkan atık odunlar toplanarak değerlendiriliyor. Böylece hem çevre düzeni sağlanıyor hem de budama atıkları çöpe gitmeden sosyal destek kalemine dönüştürülüyor.
Park ve Bahçeler Dairesi ekiplerince budanıp toplanan odunların, Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından belirlenen sosyal güvenceye muhtaç vatandaşlara dağıtıldığı belirtildi. Kışlık odun ihtiyacı bulunan vatandaşların, İncilipınar Parkı’nda bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.
Projeye ilişkin açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kaynakların doğru ve verimli kullanılmasının öncelikleri olduğunu vurgulayarak, “Göreve geldiğimizde israfı bitireceğimizi söyledik. Alt ve üstyapıdan sosyal tesislere, su yönetiminden ulaşıma kadar her alanda tasarrufu esas aldık. Yaptığımız tasarruflar Denizli halkına hizmet olarak geri döndü. Bu proje de ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin evlerine sıcaklık ve huzur taşıyacak” ifadelerini kullandı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir