Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli’de feci kaza; 1 ölü, 1 yaralı
Denizli’de feci kaza; 1 ölü, 1...
17:50E-Ticarette Başarının Yolları
E-Ticarette Başarının Yolları
17:48Oğulgaz Gıda Gazları ile Güvenli ve Uzun Süreli Depolama Sağ...
Oğulgaz Gıda Gazları ile Güven...
17:28Denizli’nin 2040 akıllı ulaşım planı tanıtıldı: 95 akıllı du...
Denizli’nin 2040 akıllı ulaşım...
Denizli'de 15 yıl önce restorasyon sırasında kaybolan Yazır Sancağı, belediye deposunda hurda araç plakası arama sırasında bulundu.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 25.11.2025 - 12:31
Güncelleme: 25.11.2025 - 12:31
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yıllardır tartışma konusu olan ve kaybolduğu için mahkemelere taşınan tarihi Yazır Sancağı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 2010 yılında Hacı Ömer Ağa Camisi’nin restorasyonu sırasında duvar içinde bulunan sancak ve yanındaki flamalar, bilirkişi Prof. Dr. Turgut Tok tarafından incelendikten sonra dönemin Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun kararıyla Acıpayam Kütüphanesi’nde muhafaza edilmek üzere teslim edilmişti.
Daha sonra belediye tarafından talep edilerek teslim alınan sancak, bir süre sonra kaybolmuş ve dönemin Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, belediyenin tüm birimlerinde arama yapılmasına rağmen sancak bulunamayınca olay yargıya taşınmıştı. Mahkeme sürecine Yazır Mahallesi sakinleri ve dönemin meclis üyesi Ertan Başkan da dahil olmuş, ancak yapılan yargılama sonucunda takipsizlik kararı çıkmıştı.
Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım, kayıp sancakla ilgili beklenen açıklamayı yaparak tarihi eserin bulunduğunu duyurdu. Yıldırım, belediyenin kademesinde hurdaya ayrılmış araçların plakaları incelenirken bir çuval içinde dikkat çeken materyaller fark edildiğini belirtti.
Başkan Yıldırım şunları söyledi: “Görevlilerimiz hurda araçların plakalarını ararken bir çuvalın içinde bir malzemeye rastlamış. Detaylı baktıklarında bunun daha önce kaybolan Yazır Sancağı olabileceğini düşünmüşler. Hemen bize bildirdiler. Biz de tutanakla bulunduğu yeri kayıt altına aldık ve muhafazalı bir alana aldık. Bunun gerçekten kayıp Yazır Sancağı olup olmadığının tespiti yapılıyor. Kesinleştiğinde güvenli bir şekilde yetkili makamlara teslim edeceğiz.”
Tarihi sancakla ilgili doğrulama süreci devam ederken, ilçede yıllardır süren “kayıp sancak” tartışmasının çözüme kavuşması bekleniyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir