Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli Şehir Hastanesi Su Polemiği Meclisi Kilitledi
Denizli Şehir Hastanesi Su Pol...
16:34Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Kayak Merkezi açıklaması
Denizli Büyükşehir Belediyesi'...
15:43Denizli'de Toprak Kayması; Hızlı Müdahaleyle Yollar Açıldı
Denizli'de Toprak Kayması; Hız...
15:37Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin Temeli Atıldı
Yunus Emre Sosyal Tesisi’nin T...
Denizli'nin en işlek caddelerinden birisi olan İstiklal Caddesinde trafik yeniden düzenleniyor. Bu kapsamda yol ikiye bölünecek. Bir bölümünü sadece otobüsler kullanacak.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 11.07.2025 - 16:21
Güncelleme: 11.07.2025 - 16:21
Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatmak ve toplu ulaşımı daha verimli hale getirmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde önemli bir düzenlemeye imza atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Çınar ile YSE arasında kalan 1,5 kilometrelik yolun her iki yönündeki birer şeridin yalnızca toplu ulaşım araçlarına tahsis edileceğini açıkladı.
Park yasağına rağmen ihlaller nedeniyle tıkanan yolda, yeni düzenlemeyle birlikte özel araçlar belirlenen şeritlere giremeyecek, gün boyu park yapılmasına da kesinlikle izin verilmeyecek. Başkan Çavuşoğlu, yolun mevcutta 11-12 dakika süren kullanım süresinin bu düzenlemeyle 6 dakikaya düşeceğini belirtti.
Çavuşoğlu, her gün yaklaşık 100 bin kişinin bu güzergâhı kullandığını vurgulayarak, yol kenarına yapılan uygunsuz parkların günde 500 bin dakikalık zaman kaybına neden olduğunu ifade etti. 200 aracın parkı yüzünden yaşanan bu kaybın yılda 347 güne tekabül ettiğini söyleyen Başkan, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve değişim için harekete geçtiklerini belirtti.
Yeni uygulamanın eğitim öğretim yılı başlamadan hayata geçirileceğini kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Bu dönüşümü inananlarla birlikte başaracağız” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir