Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli’de kadınlar Pınar Gültekin için eylem yaptı!

5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin'in öldürülmesi üzerine Denizli’de bir araya gelen kadınlar "İstanbul Sözleşmesi uygulansın", "Sessiz kalmıyoruz" yazılı dövizlerle eylem yaptı.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 21.07.2020 - 21:26 Güncelleme: 21.07.2020 - 21:26
Denizli’de kadınlar Pınar Gültekin için eylem yaptı!

Muğla'nın Ula ilçesinde 5 gün önce kaybolan ve cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürülmesi Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Türkiye’nin birçok yerinde kadın cinayetlerinin son bulması için eylemler yapılmaya devam ediyor. Çınar Meydanında bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısında bulundu. Denizli Kadın Meclisi tarafından Çınar Meydanı’nda yapılan eylemde basın açıklamasını kadınlar adına Duygu Teknecioğlu

“İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın Pınarları yaşatın” diyen Teknecioğlu, “Pınar Gültekin, reddettiği erkek tarafından eziyet edilerek öldürüldü. Münevver Karabulut, Şule Çet, Helin Palandöken, Güleda Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir ve adını sayamadığımız yüzlerce kadın gibi gencecik yaşında yaşamı elinden alındı. İşte o isimlerini bile sayamayacağımız kadar çok kadın; gereken adımlar atılsaydı, kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı. Biz katili tanıyoruz, bu cesareti

nereden aldığını, daha ilk ifadesinde Pınar’ı itibarsızlaştırmayı nereden öğrendiğini çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Denizli’de kadınlar Pınar Gültekin için eylem yaptı!

“ARTIK YETER, BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Her kadın katilinin birbirinden nasıl beslendiğini, onları bu düzenin nasıl koruduğunu bildiklerini belirten Teknecioğlu, “Kadın düşmanı politikaları üretenlerin, kadın cinayetlerinin suç ortağı olduğunu Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesini ise tartışmaya açanlardır. Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak. Bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Denizli’de kadınlar Pınar Gültekin için eylem yaptı!




Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !