Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen gıda denetimleri, Ramazan ayı boyunca yoğun bir şekilde devam ediyo. İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, denetimlerin artarak süreceğini belirterek, halkın güvenilir gıdaya ulaşmasının öncelikleri olduğunu vurguladı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 03.03.2025 - 09:06
Güncelleme: 03.03.2025 - 09:06
Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda denetimleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte daha da sıkılaştırıldı. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, güvenilir gıda tüketiminin halk sağlığı açısından önemine vurgu yaparak, denetimlerin 170 gıda kontrol görevlisi tarafından aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez gıda ürünleri olan unlu mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tahıl ve tatlı sektörlerindeki işletmeler denetime tabi tutuluyor. Yetkililer, hijyen koşulları, üretim standartları ve ürün içeriklerinin detaylı şekilde incelendiğini belirtti. Aynı zamanda, toplu iftar organizasyonlarının yapıldığı mekanlar ve bu mekanlara yemek sağlayan işletmelerin de sıkı denetimden geçirildiği açıklandı.
"Ramazan Paketi" adı altında satılan ürünlerde de son tüketim tarihi, etiket bilgileri ve içerik kontrolleri yapılarak gerekli görülen ürünlerden numune alınmaya devam ediyor.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, vatandaşları tüketim konusunda bilinçli olmaya davet ederek, gıda güvenliği açısından dikkatli davranmalarını istedi. "En büyük denetçi halkın kendisidir. Vatandaşlarımız, gıda alırken etiket bilgilerini dikkatlice okumalı ve şüpheli durumlarda Alo 174 Gıda Hattı’na ihbarda bulunmalıdır" dedi.
Gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygunluk açısından denetimlerin 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yürütüldüğünü belirten Çınar, vatandaşların karşılaştıkları herhangi bir gıda güvenliği sorununu İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirmeleri halinde, hızlı bir şekilde denetimlerin yapılacağını söyledi.
Yetkililer, Denizli genelinde gıda denetimlerinin Ramazan ayı boyunca artırılarak devam edeceğini duyurdu. Halk sağlığını tehdit eden durumlara karşı etkin önlemler alınırken, hem üreticiler hem de tüketicilerin bu süreçte bilinçli hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir