Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
PUBG UC Satın Al ve Oyuna Katıl
PUBG UC Satın Al ve Oyuna Katı...
18:14Zühre Ana ile Doğal Şifaya Yolculuk: Gelenekten Gelen Güç
Zühre Ana ile Doğal Şifaya Yol...
18:12Lüks ve Güvenli Yolculuk İçin Doğru Adres: Bodrum Transfer
Lüks ve Güvenli Yolculuk İçin...
18:1124 Saat Lastik ile İzmir’de Yolda Kalmak Tarih Oluyor
24 Saat Lastik ile İzmir’de Yo...
Denizli'de 105 avcının katıldığı resmi avda toplam 56 domuz vuruldu. Domuzların bölgeki tarım arazilerine zarar verdiği öğrenildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 09.02.2026 - 13:05
Güncelleme: 09.02.2026 - 13:05
Denizli’nin Buldan ilçesinde yaban domuzlarının tarım arazilerine verdiği zarar nedeniyle resmi izinler alınarak kapsamlı bir av organizasyonu gerçekleştirildi. Bursa, Dımbazlar, Beyler, Gülalan, Hasanbeyler ve Yeniçam mahallelerini kapsayan çalışmaya toplam 105 avcı katıldı.
Mahallelerde yoğun zarar oluşturduğu belirtilen yaban domuzlarına yönelik yürütülen avda, vurulan hayvan sayıları da tek tek kayda geçti. Buna göre Bursa Mahallesi’nde 13, Dımbazlar’da 6, Beyler’de 24, Gülalan’da 8, Hasanbeyler’de 3 ve Yeniçam’da 2 olmak üzere toplam 56 yaban domuzu vuruldu.
Avın tamamlanmasının ardından avcılar, Dımbazlar Mahallesi Yeldeğirmeni mevkiinde bir araya geldi. Yağan yağmura rağmen müzisyen Savaş Kocabıyık eşliğinde yemek yenilirken, program eğlenceyle devam etti.
Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Hakan Aytekin ise, avın şikayetler üzerine planlandığını belirterek, “Böylesi büyük bir avı kazasız belasız tamamlamak en büyük sevincimiz. Çevre mahallelerde tarım arazilerine çok fazla zarar veren yaban domuzlarıyla ilgili derneğimize gelen şikayetler üzerine bu avı düzenledik. Vurulan domuz sayısına bakıldığında amacına ulaştığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. Aytekin ayrıca, avcıların doğal afetlerde de sahada olduklarını vurgulayarak birlik mesajı verdi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir