Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Motorine Zam Kapıda! Bu Gece Yarısı Geliyor
Motorine Zam Kapıda! Bu Gece Y...
19:42Denizli’de eski belediye başkanı hayatını kaybetti
Denizli’de eski belediye başka...
18:22Taşdelen’de Çilingir Hizmetleri Acil Durumların Vazgeçilmezi
Taşdelen’de Çilingir Hizmetler...
17:23Babadağ Belediyesi Sahada: Altyapı ve Yol Güvenliği Güçleniy...
Babadağ Belediyesi Sahada: Alt...
Denizli’nin önemli mesire alanlarından ve birçok endemik bitki ile kuş türüne ev sahipliği yapan Süleymanlı Yayla Gölü, yeniden kuraklığın etkisine girdi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 14.08.2025 - 13:59
Güncelleme: 14.08.2025 - 13:59
Denizli’nin Buldan ilçesindeki önemli mesire alanlarından ve birçok endemik bitki ile kuş türüne ev sahipliği yapan Süleymanlı Yayla Gölü, yeniden kuraklığın etkisine girdi. Geçtiğimiz aylarda gölün bir bölümünde yaşanan su çekilmesi, yağışların ardından kısmen düzelmişti. Ancak hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte gölün bazı bölgeleri yeniden kurudu.
Yayla Gölü’ne piknik ve doğa gezisi için giden ziyaretçiler, göl tabanında ortaya çıkan kuru alanları görünce üzüntülerini dile getirdi. Bazı vatandaşlar kuraklığın gölde yapılan temizlik çalışmalarından kaynaklandığını savunurken, bazıları ise bu durumun tamamen aşırı sıcaklıkların etkisiyle yaşandığını ifade etti.
Bölgede doğal yaşamın korunması için önem taşıyan Süleymanlı Yayla Gölü’nde, kuraklığın endemik bitki ve hayvan türlerini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Yetkililerin, göldeki su seviyesinin korunmasına yönelik çalışmalar yapması bekleniyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir