Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Merkezefendi Kent Tiyatrosu Mart takvimini açıkladı
Merkezefendi Kent Tiyatrosu Ma...
16:27Ramazan’ın tınıları Merkezefendi’de İncesaz’la buluşuyor
Ramazan’ın tınıları Merkezefen...
15:38DTO’dan yeni hizmet binası hamlesi: İhale tamam
DTO’dan yeni hizmet binası ham...
15:32Depresyonla üzüntüyü karıştırmayın: İşte belirtiler
Depresyonla üzüntüyü karıştırm...
Denizli'den giden bir mermer karosundan 1.8 milyon yaşında olduğu tahmin edilen insan çenesi bulundu. İlginç olay Avrupa'da yaşanırken şehir bilgisi ise verilmedi. Olay, çene parçasını bir diş hekiminin fark etmesiyle ortaya çıktı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 01.05.2024 - 04:35
Güncelleme: 01.05.2024 - 04:35
Avrupa'da, bir diş hekimi ev ziyareti sırasında olağandışı bir keşfe imza attı. Terasın koridorunda yer alan yer karosunda bir insan çene kemiği buldu. Hekim, implant diş hekimliği uzmanı olması dolayısıyla hemen fark etti ve traverten taşından yapılan karonun üzerinde bulunan çene parçasını tanıdı. Ancak çene, milyonlarca yıl önce oluşmuş traverten taşından yapılan bir karoda bulunmuştu, bu da yakın zamanda ölen birine ait olamayacağını gösteriyordu. Bu olay, sıradışı bir bulgu olarak dikkat çekerken, aile için de derin bir gizem oluşturdu.
DENİZLİ'DEN GİTMİŞ
Arkeofoli'de yer alan habere göre mermer karosu Denizli'dem gitmiş. Mermerin 0,7 milyon ila 1,8 milyon yıl önce oluşmuş olması, alt çenenin yakın zamanda ölen bir insana ait olmadığını gösteriyor. Yer döşemesi olan insan çenesi, tarihleme ve tanımlama için incelenecek.