Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Merkezefendi Kent Tiyatrosu Mart takvimini açıkladı
Merkezefendi Kent Tiyatrosu Ma...
16:27Ramazan’ın tınıları Merkezefendi’de İncesaz’la buluşuyor
Ramazan’ın tınıları Merkezefen...
15:38DTO’dan yeni hizmet binası hamlesi: İhale tamam
DTO’dan yeni hizmet binası ham...
15:32Depresyonla üzüntüyü karıştırmayın: İşte belirtiler
Depresyonla üzüntüyü karıştırm...
UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Pamukkale, Kurban Bayramı tatilinde rekor kırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 9 günlük tatil süresince beyaz cennet 111 bin kişiyi ağırladı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 25.06.2024 - 05:10
Güncelleme: 25.06.2024 - 05:10
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenleri, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, bayram süresince Pamukkale’yi 111 bin kişi ziyaret etti.
Bayram Tatilinde Yoğun İlgi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bayram tatili süresince en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerini açıkladı. Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasını barındıran müze ve ören yerleri, bayram tatilinde yoğun ilgi gördü. Termal suları ve çevresindeki antik kentlerle her mevsim ziyaretçilerini ağırlayan Pamukkale, bayramda da turistlerin gözdesi oldu. Bayramın ilk gününden itibaren travertenlere çıkan ziyaretçiler, bu tarihi bölgede keyifli vakit geçirdi.
Görsel Şölen Sunan Travertenler
Pamukkale’nin travertenleri, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra kent sakinlerinin de uğrak noktası haline geldi. Denizli’nin turizm cenneti olan Pamukkale, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 111 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Pamukkale travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti, ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunarak tatilin keyfini çıkarmalarını sağladı.
Gece Ziyaretleri İçin Yeni Düzenlemeler
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri, 2024 yılı turizm sezonu kapsamında yeniden düzenlendi. Yeni uygulama ile birlikte bazı müze ve ören yerleri gece yarısına kadar açık olacak. Efes Ören Yeri 00.00'a kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören Yerleri ise 23.00'a kadar ziyaretçilere açık olacak.