Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 38. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştiriliyor. Başkanlık seçimlerinde mevcut başkan R. Erinç Sağkan, rakipleri Samsun Barosu’ndan Emrah Yavuzcan ve Muş Barosu’ndan Mehmet Zahit Söylemez ile yarışıyor. Denizli Barosu’ndan Ufuk Özdemir, Sağkan’ın listesinde Disiplin Kurulu üyeliğine aday gösterildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 09.12.2024 - 06:27
Güncelleme: 09.12.2024 - 06:27
Ege Bölgesi’nden İzmir dışında, Denizli Barosu adına TBB Disiplin Kurulu üyeliği için aday olan Av. Ufuk Özdemir, Başkan Erinç Sağkan’ın listesinde yer aldı. Denizli Barosu’nun temsil edilmesi, bölge avukatları tarafından memnuniyetle karşılandı.
ÇOKLU BARO SİSTEMİ VE YENİ DELEGE YAPISI
TBB’nin Genel Kurulu, 2020 yılında yürürlüğe giren çoklu baro düzenlemesinin ardından değiştirilen delege yapısı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl 355 avukat delegenin oy kullanacağı seçimlerde, başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri için büyük bir çekişme yaşanıyor. Oy kullanma işlemi bugün saat 17.00’de sona erecek.
BAŞKANLIK SEÇİMİNDE YARIŞAN İSİMLER
Başkanlık için mevcut Başkan R. Erinç Sağkan, Samsun Barosu’ndan Emrah Yavuzcan ve Muş Barosu’ndan Mehmet Zahit Söylemez adaylığını açıkladı. Seçim sonuçlarının, TBB’nin önümüzdeki dönemdeki yönelimlerini ve politikasını şekillendirmesi bekleniyor.
SAĞKAN’IN LİSTESİNDEN ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Başkan Erinç Sağkan’ın listesinde şu isimler yer alıyor:
Yönetim Kurulu Adayları:
Disiplin Kurulu Adayları:
Denetleme Kurulu Adayları:
SEÇİMLERİN SONUCU MERAKLA BEKLENİYOR
TBB Genel Kurulu’ndan çıkacak sonuçlar, hukuk camiası ve avukatlar için önemli bir dönüm noktası olacak. Başkan ve kurul üyeleri seçimlerinin ardından TBB’nin yeni döneme dair planlarının açıklanması bekleniyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir