Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Denizli'de 2 çocuk annesi 5. kattan kendini boşluğa bıraktı
Denizli'de 2 çocuk annesi 5. k...
17:50DTO iftarında Denizli iş dünyası tek sofrada buluştu
DTO iftarında Denizli iş dünya...
17:41Çameli’de “bereket” görüntüsü: Asfalttan su çıktı
Çameli’de “bereket” görüntüsü:...
17:33Ege güven endeksi açıklandı: Ertemur 5. sırada
Ege güven endeksi açıklandı: E...
Hükümet tarafından sadece bu yıl 2.kez alınması kararlaştırılan Motorlu Taşıtlar Vergisinde CHP’nin yaptığı itiraz karara bağlandı. Anayasa Mahkemesi, yapılan iptal başvurusunu reddetti.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 27.09.2023 - 21:00
Güncelleme: 27.09.2023 - 21:00
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için getirilen Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) CHP'nin itirazı üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM) karar verdi. AYM, ek MTV'nin uygulanmasına ilişkin yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya uygun olduğuna karar vererek CHP'nin itirazını reddetti.
Kararın gerekçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik kayıplarının büyüklüğünün dikkate alındığı ve bu sebeple ek MTV alınmasının Anayasa'ya uygun olduğu belirtildi. Ek MTV'nin 2023 yılı için bir defaya mahsus olmak üzere motorlu taşıtlar vergisi tutarı kadar ödenmesini düzenleyen kanunun ilgili hükümlerinin iptaline ve yürürlüklerinin durdurulmasına yönelik CHP'nin başvurusu reddedildi.
Düzenleme gereği, ek MTV'nin ilk taksiti Ağustos ayında, ikinci taksiti ise Kasım ayında ödenecek. İlk taksiti ödemeyenler faizle birlikte ödeme yapacak. Toplamda 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedeflenen ek MTV'nin ikinci taksiti Kasım ayında ödenecek.