Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Eğitim-İş 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin, açıklanan TÜİK verilerinin gerçek enflasyonun çok altında kaldığını belirterek, memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu savundu.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 03.07.2025 - 15:38
Güncelleme: 03.07.2025 - 15:38
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran 2025 enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre yıllık enflasyon %35,05, aylık enflasyon ise %1,37 olarak kayıtlara geçti. Bu verilere göre memur ve memur emeklilerinin Temmuz zammı %15,57, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı ise %16,67 olarak belirlendi.
Ancak Eğitim-İş Denizli 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin, gerçek hayat pahalılığının bu oranların çok üzerinde olduğunu ifade ederek yazılı bir açıklama yaptı. Zengin, TÜİK, İTO ve ENAG verileri arasındaki ciddi farklılıklara dikkat çekerek, gerçek enflasyonun kamu emekçileri ve emekliler açısından çok daha yüksek olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Zengin, “İstanbul Ticaret Odası (İTO)’na göre yıllık enflasyon %44,38, ENAG’a göre ise %68,68. Buna rağmen maaş artışları TÜİK verilerine göre belirlendi. Bu tablo kamu emekçilerini ve emeklileri bir kez daha yoksulluğa itiyor" dedi.
Zegin, 'TÜİK’in enflasyon hesaplama yöntemleri şeffaflaştırılsın, bağımsız denetime açılarak kamuoyuna açıklansın. Maaş artışları gerçek enflasyona göre belirlensin. Gıda ve temel hizmet kalemlerinde tavan fiyat uygulaması getirilsin. Zam oranları, anayasal güvence altındaki “insanca yaşam hakkı” kapsamında ENAG’ın yıllık enflasyon oranı olan %68,68 düzeyine çıkarılsın' taleplerinde bulundu
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir