Para Piyasası modülü kapalı
x

Son Dakika Haber Gönder Video Yazarlar Kurumsal İletişim

Paylaş

Denizli'de yıkılan Milli Eğitim binası yerine ne yapılacak?

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yıkıldığı alanla ilgili henüz net bir karar olmadığını belirterek, parselin şehircilik ilkeleri, kamu yararı ve katılımcı bir anlayışla, kentin “nefes alma hakkı” gözetilerek değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

denizli24haber denizli24haber EDİTÖR Giriş: 23.12.2025 - 13:31 Güncelleme: 23.12.2025 - 13:31
Denizli'de yıkılan Milli Eğitim binası yerine ne yapılacak?

Denizli’de uzun yıllar kamu hizmeti veren Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yıkılmasının ardından, söz konusu parselin geleceğine dair belirsizlik sürüyor. TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu, alanın nasıl düzenleneceğine veya hangi amaçla kullanılacağına ilişkin kamuoyuyla paylaşılmış net bir karar bulunmadığını açıkladı.

Açıklamada, parselin konumu, büyüklüğü ve geçmişte üstlendiği kamu işlevi nedeniyle kent açısından önemli bir kamusal alan niteliği taşıdığı vurgulandı. Kentlerin her geçen gün daha da yoğunlaştığı, açık ve yeşil alanların hızla azaldığı bir dönemde bu tür boşlukların, kentin nefes almasını sağlayan kamusal alanlar olarak değerlendirilmesinin hayati önem taşıdığı belirtildi.

Mimarlar Odası, söz konusu alana ilişkin kararların “aceleci yaklaşımlar” yerine, şehircilik ilkeleri, kamu yararı ve bütüncül planlama anlayışı doğrultusunda ele alınması gerektiğini hatırlattı. Yapılaşma kadar kamusal kullanım, açık alan ve sosyal donatı ihtiyacının da mutlaka gözetilmesi gerektiğinin altı çizildi.

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu, parselin kullanım sürecinin; meslek odalarının, ilgili kurumların ve kent kamuoyunun bilgisi ve katılımıyla, şeffaf ve katılımcı bir yöntemle yürütülmesinin “kent adına en sağlıklı yol” olacağı görüşünü paylaştı.

Açıklamada, “Bu parsel için alınacak kararların, tüm kamusal alanlarda olması gerektiği gibi, kentin nefes alma hakkını önceleyen, katılımcı ve kamusal yararı esas alan bir anlayışla şekillendirilmesini talep ediyoruz” denilerek, yerel yönetime ve karar vericilere çağrıda bulunuldu.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:



Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !