Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı atama ve yer değiştirme sürecinde önemli bir dönüşüme imza attı
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 26.05.2025 - 11:54
Güncelleme: 26.05.2025 - 11:54
Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı atama ve yer değiştirme sürecinde önemli bir dönüşüme imza attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni atama sisteminin devreye girmesiyle birlikte 22 bin 45 polisin görev yerinin değiştirildiğini duyurdu. Bu yıl ilk kez uygulanan sistemle polisler, görev puanı esasına göre atanacak.
Yönetmelikte yapılan değişiklikle, Emniyet Hizmetleri Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği güncellenerek yeni bir model hayata geçirildi. Bu modele göre polis memurlarının görev puanı, günlük görev yeri puanı ile çalışılan gün sayısının çarpımıyla belirlenecek. Tıpkı öğretmenlerde olduğu gibi polislerin de objektif kriterlere dayalı bir sistemle yer değişikliği yapılacak.
Bakan Yerlikaya, yeni sistem kapsamında birinci bölgeden ikinci bölgeye 7 bin 983, ikinci bölgeden birinci bölgeye 12 bin 355, ikinci bölgeden ikinci bölgeye ise 1.707 olmak üzere toplamda 22 bin 45 polisin atamasının gerçekleştirileceğini açıkladı.
Atama sonuçları personel bilgi sistemi üzerinden öğrenilebilecek. Yerlikaya, sistemin şeffaf ve adaletli olması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir