Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

2016 yaz kararnamesini açıkladı

2016 yaz kararnamesini açıkladı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2016 yaz kararnamesini açıkladı. 3 bin 228 hakim ve savcının görev yerinin değiştirildiği kararnamede Denizli iki önemli değişikli yapıldı. Denizli Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak atanırken Denizli İdare Mahkemesi Başkanı Atılgan Mutlu İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı. Mutlu’nun yerine ise Diyarbakır İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökçe getirildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi tarafından Adli ve İdari yargı kararnamesi ile hakim ve savcıların atamaları yapıldı. HSYK Birinci Dairesi tarafından 3 bin 228 hakim ve savcının ataması Adli Yargı Kararnamesi ile, 518 Hakim ve Savcının ataması ise İdari Yargı kararnamesi ile gerçekleşti. HSYK'dan yapılan açıklamada, 2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmaların, 05 Haziran 2016 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlandığı belirtilerek, "2016 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, ilan edilen takvime uygun olarak açıklanmıştır. Kararname sonrası adli ve idari yargıda boş kalan kadrolara gerçekleştirilmesi planlanan kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır" denildi.

15 Haziran’da yeni görevine başlayacak olan idari ve adli hakimler ile savcılar atamasında Denizli Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak atanırken Denizli İdare Mahkemesi Başkanı Atılgan Mutlu İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı. Mutlu’nun yerine ise Diyarbakır İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Gökçe atandı. İşte HYSK’nın yaz kararnamesine göre Denizli’den giden ve gelen yargı mensupları:

Denizli Bölge İdare Mahkemesi üyelerinden Hüseyin Emsal, Konya Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine, Arife Gürel ve Nilüfer Uzunpınar İzmir Bölge İdare Mahkemesine atandı.  Denizli İdare Mahkemesi Başkanı Atılgan Mutlu İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına, Denizli İdare Mahkemesi üyesi Dr. Mehmet Gök Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine, Denizli İdare Mahkemesi üyesi Levent Özalp Siirt İdare Mahkemesi Başkanlığına atandı. Bu isimlerin yerlerine ise İstanbul İdare Mahkemesi üyesi Kasım Taşdan, Diyarbakır Vergi Mahkemesi üyesi Sezgin Özer, Danıştay Tetkik Hakimi Mustafa Halil Yiğit getirildi.

ADLİ YARGIDA GİDENLER

Hakim Mustafa Yılmaz, Hakim Ali Serin, Hakim Menderes Yılmaz, Hakim Hatice Emel Şahin, Hakim Raziye Meral Özdemir, Hakim Mahmut Ege, Hakim Orhan Yiğit, Cumhuriyet Savcısı Özcan Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Celil Büyükterzi, Cumhuriyet Savcısı Fehmi Gedik, Cumhuriyet Savcısı Ali Çetin Yılmaz.

GELENLER

“İstanbul Hakimi İsmail Otyemez, Mudanya Hakimi Atilla Polat, Salihli Hakimi Adem Arslan, Nazilli Hakimi Ethem Özkan, Salihli Hakimi Umut Uzun, Salihli Hakimi Serdar Ulutürk, Kırkağaç Cumhuriyet Savcısı Uğur Atakul(hakim olarak), Çivril Cumhuriyet Savcısı Ahmet Murat Özkan, Bafra Cumhuriyet Savcısı Adem Laçin, İnegöl Cumhuriyet Savcısı Barış Çetin, Gerede Cumhuriyet Savcısı Amine Nurdan Aktiş, Burhaniye Cumhuriyet Savcısı Resmiye Turan Gökçe, Aksaray Ortaköy Cumhuriyet Savcısı İlker Deş, Fethiye Cumhuriyet Savcısı Özlem İlhan Uzunca.  Ayvalık Cumhuriyet Savcısı Mustafa Balık, Erdek Cumhuriyet Savcısı Ertan Çubukcu. Gökhan KARAISLI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!