Denizli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

75 metrelik uçurumda ölü bulunan Polonyalı kadının cenazesi morga kaldırıldı

75 metrelik uçurumda ölü bulunan Polonyalı kadının cenazesi morga kaldırıldı
Pamukkale'de kaybolan Polonyalı yaşlı kadın, ölü olarak bulundu. Turist, kaybettiği yolu ararken yakındaki bir dere yatağına düşerek hayatını kaybettiği sanılıyor.

Pamukkale'yi ziyaret etmek için Denizli'ye gelen Polonyalı 73 yaşındaki Maria Jolanta Latacz, kafile ile birlikte gezintiye çıktıktan sonra kayboldu. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti'ni görmek için gelen turist, Kleopatra Antik Havuzu'nda yüzdükten sonra ortadan kayboldu.

Maria Jolanta Latacz

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ve Pamukkale güvenlik ekibinin yoğun arama çalışmalarına rağmen Latacz bulunamadı. Ancak jandarma ekiplerinin detaylı kamera incelemesi sonucunda, yaşlı turistin en son Hierapolis Antik Kenti'ndeki antik tiyatro çevresinde görüldüğü tespit edildi.

Maria Jolanta Latacz

Sabah saatlerinde yeniden başlatılan arama çalışmalarında, Latacz'ın kaybolduğu yerin yakınında bulunan dere yatağında ölü olarak bulunduğu belirlendi. Araştırmalar, Latacz'ın kaybettiği yolu bulmaya çalışırken yaklaşık 75 metrelik bir uçuruma yuvarlandığı üzerinde duruluyor. Turistin cenazesi, uzun uğraşlar sonucu çıkartıldı ve gerekli incelemeler için adli makamlara teslim edildi.

Maria Jolanta Latacz

75 metre yuvarlanmış
Havadan dronların da destek verdiği çalışmalar esnasında, saat 11.00 sıralarında Maria Jolanta Latacz’ın cansız bedenine Pamukkale ören yeri güney kapısına yakın bir konumda bulunan Domuzçukuru mevkiindeki dere yatağında ulaşıldı. Araçla ulaşımın olmadığı yaklaşık 75 metrelik uçuruma yuvarlanan turistin cenazesi, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yola çıkartıldı. Tabuta konarak dik yamaçtan elle taşınan cenazenin taşınmasına, olayı haber yapmak için bölgede bulunan gazeteciler de destek verdi. Maria Jolanta Latacz’ın cenazesinin, Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp morgundaki otopsi işlemlerinin ardından teslim edileceği öğrenildi.
Pamukkale gezisinde hayatını kaybeden Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz’ın gezinin sonu için belirlenen buluşma noktasını bulamadığı, çıkış kapısına ulaşmaya çalışırken yolu kaybederek uçuruma yuvarlanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Maria Jolanta Latacz

Maria Jolanta Latacz

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!