Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

"Benim Gençliğimi Göremezsin" Kızının bu sözleri hayatını değiştirdi

"Benim Gençliğimi Göremezsin" Kızının bu sözleri hayatını değiştirdi

Psmukkale Kaymakamlığı Proje Ofisince İlçe Anaokulu ve İlkokullarında uygulanmakta olan “Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesi” kapsamında Denizli Ticaret Borsası İlkokulunda sigarayı bırakan 68 velimiz için program düzenlendi.

Düzenlenen programa Kaymakamımız Sayın Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Yeşilay Denizli Şube Başkanı Bünyamin Yakar, Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesi Ekibi, Dr. Mustafa Ali Ekiz, Okul İdaresi, öğrenci ve veliler katıldı.

İYİ Kİ BU KARARI ALMIŞIZ DİYECEKLER
Proje kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Zahide KARAOĞLU, “Kaymakamlığımız Proje Ofisince hayata geçirilen projeyi okulumuzda öğretmenlerin desteği ve öğrencilerimizin katılımlarıyla uygulamaya çalıştık. Bazen öğrencilerimiz velilerine sigaradan vazgeçmeleri için mektup yazdılar, bazen şiirler okudular. Bazen de tatlı serzenişlerde bulundular. Sonunda 1 öğretmenimiz ve 67 velimiz sigarayı bırakmaya karar verdi. Eminim ki hayatları boyunca iyi ki bu kararı vermişim diyecekler”  dedi.

GENÇ KIZ OLDUĞUMU GÖREMEZSİN
Sigarayı bırakma kararı alma sürecini anlatan öğrenci velisi Nazlı DİNÇ; “Üniversite yıllarından bu yana sigara bağımlısıydım. Okulda yürütülen kampanyadan kızım etkilenerek birgün bana ‘anne ben yarın büyüyeceğim genç kız olacağım ama sen sigara içmeye devam edersen benim gençliğimi göremeyeceksin’ dedi. Bu beni çok etkiledi ve aynı gün bir daha içmemek üzere sigarayı bıraktım hiçbir destekte almadım. Karar verdim ve uyguladım. Herkese sağlıklı bir yaşam için tavsiye ediyorum” dedi.

DUMANA VERDİĞİM PARAYLA HAYATIMI YAŞIYORUM
Yaklaşık 10 yıl önce sigarayı bırakan ve hergün sigara parasını biriktiren Mehmet TOK; “sigarayla geçen 15 yılımı düşündükçe kahroluyorum. ama kurtulduğum içinde şükrediyorum. Şuana kadar sigara içiyormuş gibi paramı kumbaraya attım. O paralarla 2 araç ve birde motosiklet aldım. Biriktirmeye devam edeceğim. Çevremdeki arkadaşlarıma ve sesimi duyurabildiğim herkese örnek olmaya ve teşvik etmeye çalışıyorum” dedi.

VELİLERİMİZİ KUTLUYORUM
Kaymakamımız BALCIOĞLU ise Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Devlet politikası haline gelen Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesini Kaymakamlığımız Proje Ofisi koordinesinde iki yıldır İlçemiz Anaokulu ve İlkokullarında uygulamaya çalışıyoruz. Sene başında velilerimize online olarak uyguladığımız anket sonucunda ilçemizde sigara bağımlısı olan ve bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen velilerimizi tespit ettik. Her okulumuz kendi bünyesinde çalışmalarını yürütüyor. Amacımız velilerde farkındalık oluşturmak, onların bu bağımlılıktan kurtulmaları için en büyük gerekçelerinin evlatlarının olduğunu hatırlatmak. Bugün bu okulumuzda 68 velimizin sigara bağımlılığından kurtulmalarını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Velilerimizi bu radikal kararlarından dolayı kutluyorum. Edindiğim bilgilere göre bu 68 velimiz 6 aydan bu yana sigara kullanmıyor. İnşallah ömürleri boyunca bir daha sigara kullanmazlar. Velilerimizin sigara bırakmasına öncülük eden başta sevgili öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul idaremizi kutluyorum. Projemize her daim gerek teknik olarak gerekse velilerimizin tedavisi noktasında destek olan Sağlık İl Müdürlüğümüze ve Yeşilay Cemiyetimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Program , protokolün sigarayı bırakan velilere Teşekkür Belgelerini takdim etmesi ve Mehmet TOK tarafından hazırlanan kumbaraların hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!