Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

CHP, Katliam Dedi; Belediye, Taşıyoruz Dedi

CHP, Katliam Dedi; Belediye, Taşıyoruz Dedi
CHP, Katliam Dedi; Belediye, Taşıyoruz Dedi

Pamukkale ilçesi Ulus Caddesinde üst yapı nedeniyle sökülen ağaçlar için CHP, ağaç katliamı yorumunda bulunurken Büyükşehir Belediyesi ise ağaçlar için modern cihazlarla sökülüp yeni yerlerine dikildiği açıklamasını yaptı.

Bugün Denizli CHP Ulus caddesinde başlattığı üst yapı çalışmaları nedeniyle kaldırım ve refüjde bulunan ağaçların söküldüğü için Ulus caddesinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması bitmeden basının maillerine Denizli Büyükşehir Belediyesinden ağaçlarla ilgili açıklama geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ağaçların trafik akışını engellediği güvenliği tehlikeye düşürdüğü için söküldüğü duyurdu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulus Caddesi'nde üst yapı çalışmaları nedeniyle bazı ağaçların kesilmek yerine ağaç söküm ve dikim aracı ile yeni yerlerine yerleştirdiğini belirtirken CHP İl Başkanı Teoman Sancar, yüzlerce ağaç katlediliyor açıklamasında bulundu. Sancar, “Yeşil Katliamını durdurun, bu milletin yüreğini sızlatmayın. Yeşili sökmeye değil, dikmeye çalışın, yok etmeye değil, var etmeye çalışın. Çünkü sizin asli göreviniz bu” dedi.

CHP olarak yeşil katliamına dur demek ve işin ayarının kaçtığını belirtmek için toplandıklarını ifade eden Sancar, Ulus Caddesi’nde ki ağaçların AK Parti iktidar olmadan önce var olduğunu anlattı. Sancar, “yerine geri dikeceğiz diye daha önce söktüğünüz palmiyelerin akıbetini Denizli Çok iyi biliyor. Bu makamlar gelip geçicidir fakat bu memlekete bıraktığınız tahribatın farkında değilsiniz. Size son sözümüz ben yaptım oldu zihniyetiyle yaptığınız yeşil katliamını durdurun." dedi.
 

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi ağaçların yeni yerine taşınıyor” diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Ulus Caddesi'nde yapımına devam edilen üst yapı çalışmaları için bazı ağaçlar, kesilmek yerine ağaç söküm ve dikim aracı ile yeni yerlerine nakledildi. Çalışmalar esnasında ağaçların hasar görmemesi için büyük özen gösterildi. Refüj ve kaldırımlardan alınan muhtelif ağaçlar yeni yerlerine nakledilerek yeniden toprakla buluşturuldu. Çevreye verdiği önemle Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu çalışma ile çevreye ve doğaya karşı duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

 

Ulus Caddesi Modern ve Yemyeşil Bir Dokuya Kavuşacak

Hayata geçirdiği tüm projelerde yeşil alanların ve özellikle de ağaçların korunmasına büyük önem verdiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi; ‘Kent planlamalarında tıpkı yapılar gibi ağaçlar da kalıcı elemanlar olarak düşünülür ve yollar planlanırken bitkilendirilmeleri tekrar ele alınır. Biz de Ulus Caddesi’ndeki çalışmamızda bir yandan can güvenliğinin sağlanmasına, diğer yandan da bitkilendirmede doğru tür seçimi ile yeşil şeritlerin organik bütünlüğünün sağlanmasına dikkat ettik. Bunun da en güzel örneklerinden biri son yapılan Denizli-Antalya yoludur’


 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!