Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

DAZKIRI ŞİİRE DOYDU

DAZKIRI ŞİİRE DOYDU

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin (YAZ-AR-BİR) geleneksel hale getirdiği “3. Dazkırı Türkü ve Şiir Gecesi” 11.Kasım 2016 Cuma günü yerine getirildi.

Dazkırı Belediyesinin otobüsü, Ulu Cami önünden dernek üyelerini alarak Dazkırı’ya gittiğimizde bu yıl etkinliğimiz de bir değişiklik yaparak, Göller Yöresi Şairler ve Yazarlar Derneği ile ortaklaşa yapacağımız Dazkırı şiir dinletisine, Ispartalı yazar ve şair dostlarımız da Dazkırı’ya gelmişlerdi. Çoğunluğu arkadaşlarımız ve dostlarımız olan dernek üyeleriyle kucaklaşıp hasbihal ettikten sonra, görevliler tarafından her iki gurup beraberce; Dazkırı’nın havuzlar tesislerine ve Çamlık mesireliğine götürülerek, etkinliğe kadar oluşan zamanı değerlendirmemizi sağlamış oldular. Saat 18.00 de yazarlar için verilen yemeğe geçildi. Hoş muhabbet ve sohbet edilerek yenilen yemekten sonra saat 20.00 de Dazkırı Belediye salonunda Yazar Bir Genel Sekreteri Sadık Dağdeviren sunumu ile programa geçildi.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Yazar Bir Genel Başkanı Abdülkadir Uslu bir konuşma yaparak; Dazkırı Belediyesinin ve Dazkırı halkının kültüre verdiği öneme değinerek, Dazkırı da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin geleneksel hale gelmesinden dolayı, memnuniyetini dile getirip, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamlamasının ardından, Göller Yöresi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit de yaptığı konuşmada, Yazar Bir le ortaklaşa yapılan bu etkinlikten, memnun kaldıklarını, en kısa zamanda Yazar-Bir ailesini Isparta da yapacakları bir etkinlikte görmek istediklerini dile getirerek, bu yapılan etkinliğin bir başlangıç olacağını ve bundan sonra geleneksel olarak karşılıklı etkinlikler yapmaya hazır olduklarını dile getirmişlerdir.

Konuşmaların ardından şairlerin şiirlerine geçildi. İlk şiiri kendisi de Dazkırı’lı olan Şair Ali Tuluk okudu. Ardı sıra Gülserhünük, Hüsamettin Tat, Zeki Çelik, Müjgân Yıldızan şiirlerini okuduktan sonra; Türk Halk müziği Sanatçısı Sultan Turun türkülerini söylediler. Ahmet Sarı, Melahat Ecevit, İsmail Gökçe, Fatma Uçarlar, Hacer Özel şiirlerini seslendirdikten sonra Isparta’dan katılan ince saz ekibi Okay Akpınar, Hüseyin Aksoy, Mahmut Aksoy ve Hakkı Davraz’ın saz eşliğinde Melahat Ecevit Türk Sanat Müziği ile programa renk kattılar.

Tekrar şiire geçilerek, Şair Reyhan Pervanlar Karaalp, Rıdvan Ertan, Mehmet Dağal, Durmuş Kaya, Melahat Kuzu, Ramazan Çiloğlu, Kadir Yatağan şiirlerini seslendirdikten sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Dağal türküleriyle seyircileri coşturdu.

Baki Evkaralı Özay Gönlüm üslubu ile Ninemden Mektuplar ve şiiri ile programa renk kattı. Son şairler, Meral Gökkaya,Ezgar Ergün, Mehmet Aslan ve Sadık Dağdeviren şiirlerini okuduktan  sonra; belgelerin taktimi ve Başkanlar kendi aralarında ve dernek Başkanlarının Belediye Başkanına şilt takdiminden sonra program sona ermiş oldu.

Bu programda 10 Kasım teması işlenerek Atatürk ve Vatan sevgisi şairlerin şiirlerinde ve sanatçıların türkülerinde dile getirildi. Şairler ve konuklar okunan şiir ve türkülerden etkilenerek zaman zaman duygulandılar ve zaman zamanda coşarak oynadılar.

Başarılı ve bir o kadar da eğlenceli bir etkinliğin ardından ve Ispartalı misafirleri uğurlamanın hüznü ile yine üyelerimiz mutlu bir şekilde Denizli’ye dönmüş oldular.

Bu etkinlikte emeği geçen herkese başta Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’a, Belediye Kültür Müdürü Hasan Duruhan’a, Başkan Vekili Naciye İpek’e, Sekreter Fatmagül Yılmaz’a, Yazar- Bir Başkanı Abdülkadir Uslu ve Isparta Göller Yöresi Şairler ve Yazarlar Dernek Başkanı Melahat Ecevit’e ve her iki derneğin üyelerine sonsuz teşekkürler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!