Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Mimarlar Odası’nda Aday Suat Bilgi

Denizli Mimarlar Odası’nda Aday Suat Bilgi
Denizli Mimarlar Odası’nda Aday Suat Bilgi

Denizli Mimar Odası Mevcut Başkanı Suat Bilgi, 24-25 Şubat’ta yapılacak Denizli Mimarlar Odası kongresinde başkalığa aday olduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi 24 Şubat’ta olağan genel kurulunu gerçekleştirecek ve 25 Şubat’ta ise yeni yönetimini belirleyecek. Genel kurul öncesi oda başkanlığını açıklayan mevcut Başkan Suat Bilgi Denizli Mimarlar Odasında Yönetim Kurulu Asil Üyeleriyle birlikte adaylığını açıkladı.

Bilgi, “Mimarlar odası, mimarların kendilerini ifade edeceği, görüş ve düşünceleri ile toplumu yönlendireceği, meslektaşların bir araya gelerek hem sosyal hem de kültürel olarak paylaşımlarda bulunabileceği bir kurumdur. Mimarlık mesleği asırlar boyunca sanatla özdeşleştirilen bir disiplin olmuştur. Mimarlar da mesleğin bir gereksinimi olduğundan her zaman sanatsal bir misyona sahip olmuşlardır. Mimarlık diğer sanat dallarından farklı olarak hayalleri somut gerçeğe dönüştürme imkânı verdiği için mesleki açıdan da bir tatmin sağlar” dedi.

MİMARLIK BİR İŞ DEĞİL, YAŞAM TARZIDIR

Mimarlığın bir iş olmadığını yaşam tarzı olduğuna değinen Mevcut Başkan Bilgi, “Yaşamın tüm alanlarında devam eden bir süreçtir. Diğer birçok meslekte olduğu gibi mesai saati bitiminde sonlanmaz, düşünme ve üretme süreci her zaman devam eder. Ülkemiz son dönemlerde, gittikçe artan bir hızla değişim yaşamakta, pek çok alanda olduğu gibi yapı sektörü de bu değişimlerden nasibini almaktadır. Kentsel dönüşüm projeleriyle kentlerimiz yeniden şekillenmeye başlamıştır. Kentsel dönüşüm, kentlerin bütüncül planlar yapılarak fiziksel, toplumsal ve çevresel koşulların yenilenmesi amacını güder. Oysaki bizde parsel veya ada bazında yapılarda dönüşümler yaşanmaktadır. Buna kentsel dönüşüm değil ancak yapı yenileme denilebilir. Tabi ki bu dönüşümün, çürük, yıkılmaya yüz tutmuş virane yapıların yenilenmesi açısından deprem bölgesi olan ülkemiz adına olumlu yanım görmezden gelemeyiz. Ancak asıl olan kentleşme sorunlarımızı çözecek planlı tedbirler almaktır” şeklinde konuştu.

OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİ TERCİH EDİLİYOR

Ülkemizde Osmanlı ve özellikle Selçuk mimarisi yapılarının tercih edildiği ve uygulamalarının olduğunun altını çizen Başkan Suat Bilgi, “Hepimizin bildiği gibi, bizlere okulda her dönemin kendine ait bir mimari akımı olduğu anlatılmış ve dönemin ihtiyaçları, ekonomisi, kültürü ve teknolojisinin verdiği katkılarla yapılar, bulunduğu dönemi yansıtmıştır. Böylece kendi döneminin mimari akımı ortaya çıkmıştır. Maalesef günümüzde, eski dönemlere özenilerek, taklitlerle oluşan yapılar, kentlerimizin siluetinde yer almaya başlamıştır. Biz mimarlar olarak günümüzün gereksinimlerini ve olanaklarını kullanarak, kendimize özgü bir mimari tavırdır” dedi.

HİÇBİR SİYASİ BAĞIMIZ YOK

Suat Bilgi, mevcut yönetim olarak her siyasi görüşe saygılı, hiçbir siyasi parti ile bağı olmadığını ifadelerine ekleyerek devamında şunları söyledi:

“Bağımsız düşünecek bir yönetim anlayışını bugüne kadar sergiledik ve bundan sonra da sergileyeceğiz. Kamuya mal olan ve kent gündemini doğrudan ilgilendiren konularda mimarlar odası olarak her zaman görüş ve düşüncelerimizi kamu yararı gözeterek gerekli alanlarda paylaştık, bu konuların bundan sonrada takipçisi olmaya ve her türlü girişimi yaparak katkı koymaya devam edeceğiz. Kent gündemindeki konularda Yerel yönetimler ile seçtiğimiz öncelikli yöntem, masa başında diyalog kurmaktır. Bu anlamda takipçisi olduğumuz konulan basın yoluyla paylaşmamış ve bu nedenle ‘ilgisiz’ kalmış bir görüntü vermiş olabiliriz. Ancak seçtiğimiz yöntemin olumlu sonuçlarını almış bulunuyoruz. Yönetmelik taslağı konusunda geldiğimiz nokta bunun en iyi göstergesidir. Bizler katılımcı bir çalışma modeli benimseyerek, üreten, katkı sağlayan bir meslek odası olmayı hedefledik ve bundan sonra da bu doğrultuda ilerleyeceğiz. Sosyal ve mesleki sorumluluk bilinciyle, bilgi ve birikimimizi aktaracak tecrübeli, enerjisini bizlere yansıtacak genç ve vizyon sahibi isimlerden oluşan arkadaşlarla Mimarlar Odası Denizli Şubesi 13. dönem yönetimine aday olduğumuzu siz değerli basın mensupları önünde açıklıyoruz.”

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Suat Bilgi

Emin Ayduran      

Buket  Dalaman

Tuğba Acar Panayır        

Kadir Onur Güzin

Hüseyin Türk Yılmaz

Murat Atılgan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!