Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de 1 Mayıs Böyle Kutlandı

Denizli’de 1 Mayıs Böyle Kutlandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de coşku içinde kutlandı.

Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için farklı noktalarda toplanan sendikalar başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli gruplar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bir araya geldi. İstiklal Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometre yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Program yürüyüşün ardından Ulus Caddesi'ndeki miting alanında devam etti. Burada kutlama komitesi tarafından karşılanan gruplar tören alanına polis tarafından oluşturulan güvenlik noktasında üstleri arandıktan sonra alındı. Kutlamalar daha sonra katılımcı grupların temsilcilerinin yaptıkları basın açıklamalarının ardından sona erdi.

BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI

Denizli'de çok alışık olmadığımız bir görüntüde yaşandı. Kutlamalara Belediye Başkanları da katıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Belediye çalışanları ile birlikte yürüyüşe katıldı. Tüm İşçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun yazılı pankartın arkasından yürüyen Doğan, kutlamaların olduğu alana kadar yürüdü. Ara ara halkı selamlayan Doğan herkesin İşçi Bayramını kutladı. Kutlamalara CHP il ve ilçe başkanı da katıldı. Merkezefendi Belediyesi Delikliçınar Meydanına kurduğu çadırda katılımcılara ücretsiz su dağıtımı gerçekleştirdi. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Çınar Meydanı'nda başlayan kutlamaya sendikalar başta olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli gruplar katıldı. Kutlamalarda son zamanlarda yaşanan hayvan katliamına tepki göstermek için hayvanları koruma derneği üyeleri köpekleriyle birlikte geldi. Grup taşıdıkları pankartlarla hayvan katliamına tepki gösterdi. Kampüs Cadıları ve LBGT gibi gruplar da yürüyüşte yerini aldı. Bazı eylemciler de işçi bareti ve tulumları ile katıldı. Aynı zamanda korteje katılanlar kadar taşıdıkları döviz ve pankartlarda renkli görüntülere sahne oldu. 

EYT

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) emekçiler de kendi talepleriyle yürüyüşteydi. Hükümetten emeklilik haklarının önündeki engeli kaldırması için yasa çıkarma çağrısında bulundular. Onlarda sloganlar atarak meydanları doldurdu. Özellikle EYT grubu geçerken çevreden ve evlerinin balkonlarından yürüyüşü izleyen vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

1200 Polis Görev Aldı

1200 polisin görev aldığı 1 Mayıs kutlamalarında polis geniş güvenlik önlemi alırken program olaysız bir şekilde son buldu.

1 Mayıs’ta buruk kutlama

Hizmet İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN olarak birlikte bu yıl 1 Mayıs’ı Şanlıurfa’da kutlama kararı aldıklarını ancak, Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya hareket eden Öz Büro-İş Sendikası üyelerini taşıyan midibüsün kaza yapması sonucu 5 kişinin ölüm haberi ve birçok yaralı olduğunu öğrendiklerini söyledi. Bu yüzden 1 Mayıs’ı bu yıl buruk kutladıklarını belirten Başkan Söylemez, “HAK-İŞ olarak 2007 yılında kitlesel olarak örgütlenme sürecini başlattığımız taşeron işçilerin kadro mücadelesi için sendikal örgütlülüğünü sağlamak gerektiğini ortaya koymuş ve taşeron şirketlerde çalışan tüm emekçilerin kadro mücadelesini fiilen başlatmıştık. 1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı. Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya almakla, “Kapitalizme karşı”, “Devlet Küçülmelidir” diyenlere karşı büyük bir meydan okuma gerçekleştirmiştir. Bugün, bu mücadelemizi hep birlikte kazandık. HAK-İŞ’e inandınız, HAK-İŞ’e güvendiniz. Bizler de güveninizi boşa çıkarmadık. Bu başarı hepimizin başarısıdır. 2019 yılında yapılacak olan Kamu toplu iş sözleşmelerinde yüksek enflasyonun dikkate alınmasını, işçilerin ve işçi emeklilerinin yüksek enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz. Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!