Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Bu Yere Bayılacaksınız

Denizli’de Bu Yere Bayılacaksınız
Denizli’de Bu Yere Bayılacaksınız

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin gürlesin bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında 'En Özel Projesi'ni tanıttı. Bu proje ile birlikte Denizli’de yeni yaşam alanı sağlanacak. Aynı zamanda 150 kişiye iş kapısı açılacak.

Başkan Gürlesin toplantıda proje hakkında şu bilgileri verdi. Gürlesin,” Projemiz 5 etaptan oluşacak. 405 dönüm arazi üzerine inşa edilecek proje tamamlandığında 10 bin kişi faydalana bilecek. Bu proje ile birlikte bozuk makilik alan kullanılabilir hale gelecek. Projede en büyük amaç günü birlik turizm yerine gün sayısı yüksek bir ortalama yakalamak olacak.Yakşalık 80 milyon TL’ye mal olacak. İşletmesi belediye tarafından yapılacak olan projemizde profesyonal çalışma yapılacak. Emin olun projemizde çadı kampları dahil tüm detayları düşündük.”dedi.

Enerjisini Kendi Karşılayacak

Hayata geçirilecek bu önemli proje için Başkan Gürlesin,” Yapacağımız çalışma ile proje üzerindeki yapılar enerjisini kendisi karşılayacak. Projemizde şuanda 2 duraklı teleferik görünüyor. Ancak şuanda teleferik için beklemeyi düşünüyoruz.Önümüzdeki dönemde yapılabilir. Onun yerine farklı bir sürprizimiz olacak”dedi.

“20 AYDA BİTECEK, KENTE DEĞER KATACAK” 
Türkiye’nin en büyük tematik kent orman parkı olacak olan Seyir Tepesi Projesinin 5 etaptan oluşacağını ve 20 ay gibi bir sürede tamamlanacağını ifade eden Gürlesin, proje tamamlandığında, 405 dönem kullanım alanında 10 bin kişiye aynı anda hizmet verileceğini belirtti. Kınıklı Mahallesi, Pamukkale Üniversitesi yerleşkesi karşısında yapılacak olan projenin ilçeye ve Denizli’ye değer katacağını belirten Başkan Gürlesin, 150 kişiye de istihdam sağlanacağını söyledi. Pamukkale’nin bir turizm ilçesi olduğunu ve projenin turizme de önemli katkı sağlayacağını ifade eden Hüseyin Gürlesin, kentin önemli sorunun günü birlik turizm olduğunu, bu proje ile turizme önemli katlı sağlanacağını belirterek, “Doğa, sağlık ve tarihi turizm yanında kent ormanı konusunda da turizmde Denizli’de çeşitliliği arttırmış olacağız” dedi.  

Horoz Köy’e Dev Horoz

Başkan Gürlesin 3. etap olan Horoz Köy’de 27 metrelik bir horoz heykeli olacağını belirtti. Gürlesin;”Denizlimizin simgesi Horoz, Horoz Köy’de de devasa bir şekilde yerini alacak”dedi

İLK ETAP TEMMUZ AYINDA BİTECEK 
Projenin detaylarını anlatan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “20 ayda tamamlanacak projemiz 5 etaptan oluşacak. İlk etapta şelale parkımız Temmuz ayında bitecek ve Denizli halkının hizmetine sunulacak. İkinci etapta el sanatları ve kır lokantası projesi olacak ve Ağustos ayında tamamlanacak. Üçüncü etapta gençlik vadisi ve Horoz Köy bulunuyor. Horoz Köy 13 dönüm üzerine kurulacak ve yılsonunda tamamlanacak. Dördüncü etapta sonsuz bahçemiz olacak ve vatan için şehit düşen canlarımız bu parkta hem anılacak hem de anlatılacak. Beşinci ve son etabımız ise renkli orman ve kültür evleri projesi olacak. Bu projemiz 2019 Mayıs ayında tamamlanarak hizmete açılmış olacak” dedi. 
 
Pamukkale Belediyesi olarak iddialı projelere imza attıklarını ve 4 yıllık bir belediye olarak Türkiye’nin en büyük tematik kent orman parkı projesini hayata geçirmenin onur ve gururu yaşadıklarını ifade eden Başkan Gürlesin, “Projemiz ülkemize, Denizli’mize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!