Denizli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Kaç Riskli Bina Var 3 Ay İçinde Ortaya Çıkacak

Denizli’de Kaç Riskli Bina Var 3 Ay İçinde Ortaya Çıkacak
Denizli’de ne kadar riskli bina var? Bu sorunun cevabı 3 ay içerisinde belli olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son dönemde yaşanan sıkıntıların ardından riskli binaların belirlenmesi için 81 ile genelde gönderdi.

Türkiye’de özellikle İstanbul’da son dönemde bazı binaların çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Van depreminin ardından çıkan Kentsel Dönüşümde 6 Şubat’ta düzenlenen “Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Tanıtım Toplantısında Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’ni açıklayan bakanlık, 81 ile genelde gönderdi. Buna göre riskli binaları öncelikli olarak dönüştürecek yeni bir dönemi başlattı. 3 ay içinde riskli alanlar bakanlığa bildirilecek. DENİZLİ RİSKLİ BÖLGEDE Türkiye deprem haritasına göre Denizli, 1. Derece Deprem Bölgesinde yer alıyor. Geçmiş dönemlerde büyük depremlere sahne olan Denizli, son yıllarda beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Çivril’in bazı bölgeleri hariç tüm şehir 1. Derece Deprem Bölgesinde yer alıyor. Bu durum büyük riskleri de beraberinde getiriyor.

 

KAÇ RİSKLİ BİNA VAR ORTAYA ÇIKACAK

Son yıllarda iyi bir değişim geçiren Denizli’de kaç riskli bina var, bu araştırmayla ortaya çıkacak. Araştırmayı yürütecek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeler, 3 ay içerisinde riskli binaları belirleyerek, bakanlığa göndermede yükümlü olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla tüm illere gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi: “Bakanlığımız 2023 vizyonu kapsamında, kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların çözümü, dönüşüm sürecinin iyileştirilmesi ile yerleşim ölçeğindeki kentsel dönüşümün bütüncül bir şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaca binaen kentsel dönüşüme yeni bir çerçeve çizilerek dönüşüm hedefleri belirlenmiş olup bu hedeflerin hayata geçirilmesi amacıyla dönüşüm uygulamalarını yönlendirecek ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi’nin il ve ilçe bazında hazırlanması gerekmektedir. Bu kapsamda ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinin Hazırlanmasına Yönelik İlke ve Esaslar’ çerçevesinde iliniz sınırları içerisinde bulunan büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlıklarınca kentsel dönüşüm strateji belgesinin hazırlanması ve yetki sınırları dahilinde bulunan en riskli alanların 3 ay içerisinde Bakanlığımıza bildirilmesi gerektiğinin ilgili belediyelere iletilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!