Denizli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de polisten silah kaçakçılarına operasyon

Denizli'de polisten silah kaçakçılarına operasyon
Silah kaçakçılığı yapmak için kredi ile CNC tezgah aldılar, binlerce silahı klonladılar...

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından silah-mühimmat kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 8 ay boyunca devam eden çalışmalar neticesinde Denizli’de yasadışı yollardan organize suç örgütlerinin silah kaçakçılığı yapmak istedikleri ruhsatsız tabancaların satışına pazar oluşturulduğu tespit edildi. 11 Ekim günü Denizli’de bulunan şüpheli şahıslara ait işyerleri ve ikametlerde 9 ayrı adreste eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen aramalarda sanayi içerisinde yer alan bir işyerinin içerisinde bir bölümünün ayrılarak özel konuma getirildiği, tornacı olarak çalışan işyerinin banka kredisi ile borçlanarak CNC (Computer Numerical Control) makinesi satın aldığı ve makinanın özel olarak işyerine yerleştirildiği tespit edildi.

CNC MAKİNE İLE SİLAH KLONLUYORLARDI

Zanlıların CNC makine ile 7.65 mm çapında tabanca imal ettiği öğrenildi. Silah tamirciliği yapan şüpheli işyeri sahibi şahısların tamir için getirilen her türlü ruhsatlı ve ruhsatsız ateşli silahları bu makinanın üç boyutlu kopyalama özelliği sayesinde tabancaların kasasının ve gövdesinin kopyaladığı ortaya çıktı. CNC makinasına eklenen bilgisayar destekli ve piyasa değeri yaklaşık 20 bin dolar olan kopyalama cihazının hafızasına kayıt yapıldığı ve metal plakalara üretimi istenilen tabanca parçasının şeklinin verildiği tespit edildi.

9 AYRI ADRESE OPERASYON

Yine çalışmalar kapsamında yasadışı yollardan üretimi yapılan ruhsatsız tabancaların piyasada 2-3 bin TL’ye satıldığı, il merkezinde faaliyet gösteren farklı bir işyerinin bu silahları çek karşılığı alarak tabancaları piyasaya sürdüğü ve nakit para ihtiyacını karşıladığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 9 ayrı adreste 6 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Aramalarda tamir için getirilen ruhsatsız tabancaları işyerindeki matkap makinesinin üst kapağının altındaki gizli bölme içinde saklandığı ortaya çıktı. 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan aramalarda bin 500 adet tabanca imalatında kullanılan (tabanca yayı, pim, iğne, şarjör, sürgü, gez, tetik kolu vb.) malzeme, 4 adet ruhsatsız tabanca, 241 adet fişek, 12 adet ruhsatsız av tüfeği, 12 adet kurusıkı tabanca, 1 adet tabanca üretiminde kullanılan CNC Makinası, 1 adet bilgisayar, 70 adet imalatı tamamlanmış tabanca gövdesi, 7 adet tabanca namlusu ele geçirildi. Yakalanan 6 şüpheli şahıs hakkında “Silah Ticareti Yapmak” suçundan işlem yapıldı. Silah Ticareti Yapmak suçundan adli mercilere sevk edilen 2 şahıs tutuklandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!