Denizli
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eğitimcilerden Ortak Tepki Öğretmenine Dokunma

Eğitimcilerden Ortak Tepki Öğretmenine Dokunma
Denizli’de Sevil Kaynak Ortaokulunda öğrenci velisinin okul müdürüne yaptığı saldırıya eğitimcilerden tepki geldi. Sendikalar, dünün ardından bugün de okul önüne gelerek ortak basın açıklamasıyla eğitimciye şiddeti kınadı.

Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen Denizli Şube başkanları Sevil Kaynat Ortaokulu ortak eylem düzenledi. Eyleme Türk Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ve Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede ile eğitimciler katıldı. Sendika başkanları tek tek söz alarak şiddeti kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bu toplumun temel taşı öğretmenlerdir. Toplumdaki her meslek grubunu, her bireyi yetiştiren ve topluma kazandıran onlardır. Bu yüce millet, öğretmeninin değerlerini bilen, onu eli öpülesi olarak gören bir millettir. Eğitime verilen değer, bir milleti millet yapan en önemli ölçüttür. Toplum içinde son derece saygın olarak görülen bir mesleğin böylesine ayaklar altına alınması çok üzücü bir durumdur. Öğretmeni, okul idarecisini rencide eden; hatta öldürmeye kadar giden böylesi olaylar ne yazık ki ilk değil. Eğitim – öğretim dönemi başında

Çivril’de bir kadın öğretmen arkadaşımıza hakaret edilmiştir. Bir hafta kadar önce Kocaeli’de bir okul müdür yardımcısı öğrencisi tarafından öldürüldü. Biz öğretmenler kendi yetiştirdiğimiz öğrenciler tarafından zarar verilebilecek hale gelmekten son derece kaygılı ve üzgünüz. Toplumun ahlaki anlamda bu kadar çöküntüye uğramış olması her bireyi kaygılandırması gerekenbir durumdur. Devlet kurumlarında bu olayların yaşanması,öğretmen ve idarecilerin can güvenliğini tekdit etmektedir. Ne yazık ki bir ve beraber olmamız gereken bu zamanda malum sendikanın fevri ve hazımsız tutumundan dolayı ortak tavır sergilenememiştir.

Bu tutum, böyle davranış ve yaklaşımları körüklemektedir. Hem öğrencimizin hem de velimizin göstermiş olduğu bu mesnetsiz davranışı şiddetle kınıyor, itibarımızın iade edilmesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca yaşanan bu olayların sonuna kadar takipçisiyiz. Yasal anlamda da gereken her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bu şiddet olayları yıllardır süren itibarsızlaştırma politikalarının bir ürünüdür. Personeline, öğretmenine sahip çıkamayan milli eğitim bakanlarının bu şiddette sorumluluğu vardır. biz sendika başkanları nasıl burada yan yana duruyor, birlikte hareket ediyorsak, yetkililerin de öğretmenlerimizin yanında olmasını bekliyoruz.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!