Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hayal Gerçek Oluyor

Hayal Gerçek Oluyor
Hayal Gerçek Oluyor

Denizli’nin Tavas ilçesinde çok sayıda mahallenin ortak kullanımı olarak bilinen Barza Ovası’nın yıllardır beklediği sulama projesi hayali gerçek oluyor.

Horoz Gazetesi’nden Gökhan Karaıslı’nın haberine göre Tavas’ta Nikfer, Bahçe, Yorga, Balkıca, Derinkuyu, Çağırgan, Gümüşdere ve Horasanlı Mahallelerinin ortak kullanım alanı olan Barza Ovası sonunda suya kavuşuyor. Kurak tarımın yapıldığı ve verimliliği ile dikkat çeken ovada yıllardır bekleyen sulama projesi hayata geçiriliyor. Ege Bölgesi’nin tek kayak merkezi olan Bozdağ Kayak Merkezi’nin yakınında bulunan Mostar Çukuruna yapılması planlanan Mostar Göleti için ilk kazma vuruldu. Devlet Su İşleri tarafından geçen yıl ihalesi yapılan göletin yükleniciliği alan şirket, bölgede ilk kazmayı vurdu.

2 YILDA TAMAMLANACAK

Bölgede çok sayıda mahallenin ortak kullanım olanı olan kuru tarımın yapıldığı Denizli’nin en büyük iki ovasından birisi olan Barza Ovasının yaklaşık 300 bin dekar alanının damlama sulama ile suya kavuşacağı proje için 2 ayrı firma hem gölet hem de sulama havuzu için paralel çalışma yürütecek. Mostar Göleti için ilk kazmanın vurulduğu çalışmalarda, sulama havuzu için kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğünün kontrollü kesim çalışması yaptığı bölgede çalışmaların 450 ile 650 gün arasında devam etmesi bekleniyor.

KURBAN KESİLDİ

Barza’nın hayalini gerçekleştirecek proje için Mostar Çukurunda ilk kazma vuruldu. Bölgenin kaderini değiştirecek olan proje için kurban da kesildi. Nikfer Mahalle Muhtarı Ramazan Demirten, “Barza Ovasının yarısı sulanacak. Sonunda hayalimiz gerçek oluyor. Bu hayalde bize yardımcı olan başka Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

2 AYRI KAYNAKTAN BESLENECEK

Demirten, “Yıllardır bu projenin yapılması için bekliyorduk. Çeşitli zamanlarda proje için çalışma yapıldı ancak sonuçsuz kaldı. Şimdi ilk kazma vuruldu. Bozdağ Kayak Merkezi’ne giderken Acıpayam yolundan aşağıya inildiğinde bulunan çukur olan Mostar’da yapılacak olan proje 2 ayrı kaynaktan beslenecek. Bunların kaynağı ise yer altı ve yağmur suları olacak. Proje 2 yılda tamamlanacak. Hayata geçtiğinde Barza Ovasının yarısı sulanmış olacak. Bu da kurak tarım yapan bölge çiftçisine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu. Gökhan KARAISLI-özel haber

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!