Denizli
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale Kaymakamlığı Çağımızın Hastalığına Savaş Açtı

Pamukkale Kaymakamlığı Çağımızın Hastalığına Savaş Açtı
Pamukkale Kaymakamlığı Çağımızın Hastalığına Savaş Açtı


Pamukkale Kaymakamlığı Çağımızın Hastalığı olan Nomofobi’ye karşı savaş açtı.

Pamukkale Kaymakamlığı çağımızın hastalığı haline gelen 'Nomofobi'nin bilinmesi ve tanıtımı için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde sürdürülen “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele” konusunda önemli bir adım atarak 13 Mart tarihi “Pamukkale Nomofobi Günü” olarak ilan edildi.

Teknoloji gün geçtikçe ilerliyor, hayatımıza türlü türlü kolaylıklar sağlıyor. Muhtemelen bu kolaylıkalrı da en başında gelen mobil iletişim, yani cep telefonu.

Cep telefonu hayatımızın öyler bir bütünü haline geldi ki, o olmadan yapamadığımız, kendimizi zorda, baskı altında hissettiğimiz anlar oluyor. Hatta bazen telefon elimizdeyken bile, nerede olduğunu unutup aradığımız, kaybettiğimizi sandığımız durumlar oluyor. Bu gibi gelişmelerin bütünü aslında nomofobiye işaret ediyor.

NOMOFOBİ NEDİR

Nomofobi, cep telefonu yoluyla iletişimden kopmaktan korkmaktır. Bu durumun kendini gösterme durumları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak belli başlı emareler, bu psikoloojik rahatsızlığa işaret etmektedir.

NOMOFOBİNİN BELİRTİLERİ

Bu durum genellikle kendini panik atak, nefes darlığı, baş dönmesi, titreme, terleme, kalp hızının artması, göğüs ağrısı ve bulantı gibi fiziksel yan etkilere göstermekte, bununla birlikte kişiden kişiye değişim gösteren farklı belirtiler de ortaya çıkmaktadır.

MODERN ZAMANIN YENİ FOBİSİ

Monofobi hakkında çeşitli kuruluşlar araştırmalar yapmaktadır. 2100 cep telefonu kullanıcısı üzerinde yapılan araştırmada, katılan her iki kişiden biri telefonlarını asla kapatmadığını söylemektedir. Her 10 kişiden biri de işleri dolayısıyla her zaman ulaşılabilir olmak istediğini belirtti.

13 MART PAMUKKALE NOMOFOBİ GÜNÜ

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisince Hazırlanan “Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi” kapsamında 13 Mart tarihi “PAMUKKALE NOMOFOBİ GÜNÜ” olarak ilan edil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde sürdürülen “Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele” konusunda farkındalık oluşturmak ve “PAMUKKALE NOMOFOBİ GÜNÜ”nü tanıtmak amacıyla yarın (13 Mart Salı günü), Pamukkale Kaymakamlığı hizmet binası önünden Çınar Meydanına kortej yürüyüşü düzenleneceği duyuruldu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!