Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pijama Seçimi Cilt Sağlığında Belirleyici Oluyor

Pijama Seçimi Cilt Sağlığında Belirleyici Oluyor

Uzmanlar özellikle erkekleri doğru kıyafet seçimi noktasında uyarıyor. Ev giyim ürünlerinin başında gelen erkek pijama takımıerkeklerin cilt sağlığında belirleyici bir unsura dönüşebiliyor. Uzmanlara göre polyester gibi sık dokunan ve hava almayan kumaşlardan hazırlanan pijamalar ciltte kızarıklık ve tahriş gibi pek çok soruna sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden pijamaların kumaşına önem verilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Yapılan araştırmalar erkeklerin neredeyse tamamının işten eve geldiklerinde pijama ve benzeri rahat kıyafetler giydikleri ortaya çıktı. Bu kıyafetler ise kalitesiz olduğunda ya da sağlıksız kumaşlardan üretildiğinde ciltte pişikten sivilceye, akneden tahrişe kadar onlarca farklı cilt rahatsızlığına davetiye çıkarıyor. Özellikle erkek pijama takımıhassasiyetle seçilmesi gereken kıyafetlerin başında geliyor.

Dar Pijamalar Erkekte Kısırlık Nedeni!

Uzmanlar sadece erkek pijama takımıürünlerinin kumaşına değil, kesimine de mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Çünkü dar kıyafetler erkeklerde kısırlığa neden olabiliyor. Sperm üretiminin azalması gibi onlarca sıkıntıya da neden olabilen dar pijamalar yerine olabildiğince rahat ve ideal bolluğa sahip olan ürünlerin seçilmesi gerektiğinin de altı çiziliyor.

Kumaşların kalitesiz olmasının ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Önerilen ise pamuklu kumaşlardan hazırlanmış pijamalar yönünde. Pamuklu kumaşlar ciltte oluşan nemi emerek tahriş ve pişik sorunlarını önleyebiliyor. Ayrıca cildin hava ile temasını kesmiyor. Kış aylarında kalın bir yorgan kullanılıyor olsa dahi vücudun oksijenle temasını kesmediğinden en sağlıklı pijama kumaşı olarak yüksek oranda pamuk içeren kumaşlar gösteriliyor.

Sağlıklı Bir Uyku İçin Pijama Seçimi

Uzmanlar erkeklerin konforlu ve sağlıklı bir uyku süreci geçirmeleri için yaka bölümü çok dar olmayan ve beli sıkmayan pijamaların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.  Ayrıca omuz ve baldır bölümleri vücudu sıkmayan ve hatta sarmayan genişlikte olan pijamaların en doğru kesime sahip olduğu da belirtildi. Çünkü sıkı olan pijamaların uyuşukluk ve karıncalanma gibi sorunlara neden olduğu belirtiliyor. Uzmanların önerisine kulak veren erkekler ise bu sorunlardan uzak kalmak için camasirburada.com gibi adreslerde satışa sunulan, rahat kesime sahip ve kaliteli kumaşlardan hazırlanan pijama modellerine yönelmeye başladı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!