Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Sünnet Yemeği Felakete Döndü Sayı Gün Geçtikçe Artıyor

Sünnet Yemeği Felakete Döndü Sayı Gün Geçtikçe Artıyor
Sünnet Yemeği Felakete Döndü Sayı Gün Geçtikçe Artıyor

Denizli’de 2 gün önceki sünnet yemeği felaketi döndü. Zehirlenen sayısı gün geçtikçe artarken son olarak zehirlenen sayısı 316 kişiye ulaştığı öğrenildi.

Dün Valilik konu ile ilgili açıklama yaparken zehirlenen sayının 99 kişi olarak belirtmişti. Valilik o sayıyı güncelleyerek zehirlenen kişi sayısının 316 kişiye yükseltti. Valilikten yapılan resmi açıklama işse şöyle:

“2 Eylül 2018 tarihinde yapılan sünnet düğünündeki yemek sonrası, düğünde yemek yiyen kişiler 3 Eylül sabahı itibariyle ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ateş şikâyetleri ile hastanelere başvuru yapmaya başlamıştır. 04.09.2018 tarihinin ilk saatlerinde bu şikâyetlerle kamu ve özel hastanelere başvuran kişi sayısı 316’ya ulaşmış olup, bunlardan şu ana kadar 182 kişi ayaktan taburcu edilmiş, 134 kişinin de tedavisi hastanelerimizin acil ve yataklı servislerinde devam etmektedir. Bugün sabah saatlerinden itibaren olay ile ilgili yeni bir vaka başvurusu bulunmamaktadır. Hastaların genel durumu iyi olup, gerekli takipler yapılmakla birlikte konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması için talimat verilmiştir.”

Hastanede yer yok

Zehirlenenler nedeniyle Servergazi Hastanesi dolduğu ve sedye bulmakta güçlük çekildiği öğrenildi.

 

Firma personelleri de zehirlendi

Sünnet düğününde yenen yemekten zehirlenen davetlilerin yanı sıra yemek dağıtımı yapan firmadan biri aşçı diğeri garson olmak üzere iki kişi Servergazi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Aşçı olan kişi acil serviste tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olurken, garson ise yatışı yapılarak serviste tedavi altına alındı.

3 bin 500 kişilik yemek yapıldığı iddiası


Meydana gelen olay sonrası bilgi kirliliği ve kesin olmayan bilgiler nedeniyle bir çok şey iddia ediliyor. Yemek yapan firmanın aynı gün 3 bin 500 kişilik yemek yaptığı ve 3 ayrı yerde dağıtımı gerçekleştirdiği iddia edildi. Eğer bu iddia doğru ise gıda zehirlenmesi geçirecek kişi sayısının artacağı endişesine neden oldu.

Hastaneler personel arttırdı


Haber merkezimizin takip ettiği olayda, zehirlenme vakası ile başvurulan kamu ve özel hastanelerde personel takviyesi yapıldı. Servergazi Devlet Hastanesi'nde ise idari personeller başhekim, başhemşire ve başhemşire yardımcıları ve diğer personellerde acil serviste zehirlenme vakası geçiren hastaların tedavisine yardımcı olduğu gözlendi.

Yemek numuneleri incelemeye alındı

Yemek şirketleri tarafından yapılan ve dağıtımı sağlanan yemeklerin numunelerinin 3 gün boyunca muhafaza edildiği ve zehirlenmeye neden olan yemeklerin numunelerinin incelemeye alındığı belirtildi. İnceleme sonucu zehirlenmenin neden kaynaklandığı ortaya çıkacağı ifade edildi.

 

               

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!