Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Acıpayam Corum Mahallesinde çökme tehlikesi

Acıpayam Corum Mahallesinde çökme tehlikesi
Denizli Acıpayam’a bağlı Corum Mahallesinde hazineye ait arazide yapılan çalışmada, tepenin çökme tehlikesinden dolayı vatandaşlar tedirginlik yaşadıkları belirtildi.

Acıpayam'da dağın yamacında kurulu bulunan Corum mahallesinin üst kısmında bulunan DSİ kanalının yakınındaki hazine arazisinden bir müteahhidin izinsiz olarak kazı yaparak bu alandaki kayaları parçalayıp taşları götürdüğü iddia edildi.

Corum Mahallesi Muhtarı Yaşar Hare, köy halkından Recep Tekin, Muhlis Ünlü, Yılmaz Kızılhan, Osman İlhan ve Recep Tekin yapılan çalışmalara tepki gösterdiler.

MAHALLE BAŞIMIZA YIKILINCAMI GELECEKSİNİZ

Hazine arazisinde izinsiz çalışma yapılarak kayaların parçalandığını belirten Corum Mahallesi Muhtarı “Mahallemizin hemen üstünde bulunan hazine arazisinde bizden habersiz bir çalışma yapıldığını gördük. Yassıhüyük Mahallesinde kanal çalışması yapan müteahhit iş makinesi getirerek buradaki kayaları parçalıyor. Diktiğimiz meyve ağaçlarını yıkıyor. Önce müteahhide bu çalışmayla ilgili izin belgesini sorduk. İzin belgesinin olmadığını, kendisini kimsenin karışamayacağını söyledi” dedi.

Bu konuşmalar üzerine çalışma başlattığını aktaran muhtar Yaşar Hare “Kaya parçalarında ve tepede yapılan çalışmalar sırasında toprak çökmeleri meydana gelmeye başladı. Biz müteahhide defalarca uyardık. Acıpayam Belediyesine konuyu aktardık. Denizli Büyükşehir Belediyesine bilgilendirdim. Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Kadir Tıkaç beyi bilgilendirdim. DSİ’den Selçuk beyi bilgilendirdim. Ama hiç kimse bize yardımcı olmadı. Tepe evlerimizin üzerine çöküp insanlarımız ölünce mi geleceksiniz bizim sesimizi duyan yok mu ?” diye konuştu.

MÜTEAHHİT REST ÇEKİYOR

Müteahhidin rest çektiğini iddia eden Muhtar Yaşar Hare “Yaşanan tehlike üzerine durumu Acıpayam Belediye Zabıtasını aradık. Zabıtalar olay yerine geldi. Buradaki görüşmede müteahhit bey Zabıtalara rağmen ben burada çalışma yaparım, bu taşları buradan alırım beni kimse karışamaz, diyerek restini çekti. Yetkililerimiz burada bir facia yaşanmadan lütfen bir tedbir alsın” dedi.

Mahalle Azası Recep Tekin’de “Bu çalışma yapılan bölgede heyelan olmasın diye yıllar önce ceviz, armut, badem ve dut gibi meyve ağaçları dikmiştik. Şimdi bunları da katlettiler. Buna dur diyen biri yokmu! Bu köy sahipsiz mi” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!