Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Tuğbay'lardan Birisi Denizli'ye Geliyor

Tuğbay'lardan Birisi Denizli'ye Geliyor
Tuğbay'lardan Birisi Denizli'ye Geliyor

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 358 generalden 149’u ihraç edilince tugaylara albaylar atandı. 1930’lu yıllarda kullanılan ‘Tuğbay’ rütbesi fiilen hayata geçirildi.

 

Hain darbe girişiminin ardından TSK'da yaşanan ihraçların oluşturduğu açıklar, tugay komutanlıklarına albayların atanması sürecini başlattı. TSK'dan 9 binden fazla rütbeli askerin atılması ciddi general ve amiral sıkıntısı oluşturdu. TSK tarihinde ilk defa kuvvetlerde albayların sayısı bile görevlendirme yapılacak yerlerin sayısından daha az hâle geldi. Bu boşluk Kurtuluş Savaşı döneminden bu yana yapılmayan bir sistemi geri getirdi. Bu dönemde ilk defa tugaylara tuğgenerallerin yerine albaylar yollanmış, tugayları yöneten albaylara da "Tuğbay" rütbesi verilmişti. Sadece 1930'lu yıllarda kullanılan Tuğbay rütbesi fiilen hayata geçirildi. Darbe girişiminin ardın 1 yıl geçmesiyle beraber TSK, tugay komutanlıklarına, tuğgeneral olmadığı için albayları göndermeye başladı.

 

MANİSA'YA ATAMA

FETÖ'nün hain darbe girişimin TSK'ya verdiği en büyük zararlardan biri de personel zafiyeti oldu. Özellikle general-amiral kadrosunda ciddi açığın oluştuğu orduda, yeni düzenleme ile tugaylara albaylar gönderilmeye başlandı. Manisa'da yaşanan zehirlenme olaylarının ardından yapılan atamada da ortaya çıktı. Manisa 1.Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na Albay Güven Dere atandı. İlginç olan ise kışlanın adı da Albay Arif Seyhun Kışlası olması. Çünkü 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığının bulunduğu Kışlaya adını veren Albay Arif Seyhun'da TSK'da Tuğbay olarak görev yapmış bir komutan olması.

 

SIKINTI YAŞ'A DA YANSIYACAK

FETÖ'ye ilişkin TSK'da yürütülen soruşturmalarda halen 40 üst rütbeli incelendiği ifade ediliyor. 2011, 2012, 2013 Şûra toplantılarına FETÖ'nün doğrudan müdahale ederek, kendi adamlarını bir üst rütbeye terfi ettirdiği biliniyor. Bu yıl toplanacak Şûra'da ihraçlar nedeniyle terfi ve atamalarda ciddi sorun yaşanması bekleniyor. Hâlen eğitim tugaylarında albaylar görevlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde albayların muharip tugaylara da atanması bekleniyor. Kaynak: Türkiye Gazetesi

 

DENİZLİ’DE DE OLACAK

TSK’da yaşanan değişikliklerden Denizli’de nasibini alacak. 15 Temmuz sonra Tuğgeneral İlhan Özbakır’ın görevden alınması ile göreve gelen Albay Gültekin Yaralı’nın da Tuğbay rütbesi ile görev yapması bekleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!