Denizli
21 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında
Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında


Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 172’nci yıldönümünü kutluyor. 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Emniyet mensupları,  Vali Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. Ardından Asri Mezarlıktaki, Polis Şehitliği ziyaretiyle devam edecek olan 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Denizli protokolü de mesaj yayınladı. 

 

Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 172.yıldönümünü kutluyor. Denizli Emniyet Müdürlüğü 10 Nisan Polis Haftası etkinliklerini Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.  Denizli protokolü 10 Nisan dolayısıyla yayınladıkları mesajda mesaj yayınlayarak, Denizli’de görev yapan emniyet mensuplarının üstün gayretleri, fedakar ve cefakar çalışmaları neticesinde Türkiye’nin en huzurlu illerinden biri haline geldiği vurgulandı. 

“DENİZLİ HUZUR BİR İL” 
Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Emniyet mensuplarının fedakar ve cefakar çalışmaları sonucu Türkiye’nin en huzurlu ili olduğunu vurguladığı mesajında, “Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren Emniyet güçlerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için büyük özveriyle çalışmakta ve layıkıyla da bu görevleri yerine getirmektedirler.
Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün Denizli, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarımızın üstün gayretleri, fedakar ve cefakar çalışmaları neticesinde ülkemizin en huzurlu illerinden biri haline gelmiştir” dedi. 

 

“TÜRK MİLLETİNİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI” 
Türk Polis Teşkilatı'nın 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, polisin halkın huzuru ve güvenliği için her zaman büyük bir gayret ve fedakarlıkla çalıştığını söyledi. Ülkede huzur ve güven ortamının sağlanmasında hayati öneme sahip kurumların başında gelen Türk Polis Teşkilatı’nın şerefli geçmişiyle her zaman Türk milletinin övünç kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Ülkemizin huzur ve güvenliği için cansiperane çalışan Türk Polis Teşkilatımız dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından birisidir. Büyük bir özveri, fedakarlık, sabır ve cesaret ile milletimizin güven içinde yaşaması için gece gündüz görevleri başında olan emniyet teşkilatımız, özellikle terör örgütleriyle mücadelede ortaya koyduğu başarı ile hepimizi gururlandırmakta ve tüm halkımızın göğsünü kabartmaktadır” dedi.

“HER ZAMAN GURUR KAYNAĞI OLDU”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıldönümü vesilesiyle yayınladığı mesajında, “ Türk Polisi zaman ve mekân gözetmeksizin her zaman vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Polisimiz canı pahasına da olsa gözünü budaktan sakınmamıştır. Yeri geldiğinde 48 saat dinlenmeden, ailesini görmeden çalışmaktadır. Türk Polisi milletimizin her zaman gurur kaynağı olmuştur. Türk Polis Teşkilatı’nın şerefli geçmişinden bugüne kadar ülkemizin birliğine gösterdiği önemi göz ardı etmemiz mümkün değildir. Kuruluşunun üzerinden geçen 172 yıl içerisinde gittikçe güçlenmiş, dünya polis teşkilatları ile bütünleşmiştir. Bundan sonraki süreçte de Türk Polisi’nin görevini en iyi şekilde yapacağına kalpten inanmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerimle emniyet teşkilatımızın 172’nci kuruluş yıldönümünde şehit polislerimizi rahmetle anıyor, teşkilat mensuplarının 10 Nisan Polis Haftasını kutlarım” dedi.

                                                                                                                                 

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Denizli'de katılarak polis teşkilatının gününü kutladı. Milletvekili Arslan'ın basın açıklamasında polis teşkilatının özlük hakkı sorunları ve terörle mücadelesindeki kararlılığı öne çıktı. Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle:


    Terörle kahramanca mücadele eden,ülkemizin güvenliğini sağlayan,ailesine gösterdiği özverinin katbekat fazlasını ülkesi için gözünü kırpmadan sergileyen değerli polis teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum.

Zordur polis olmak, zordur görevini layıkıyla ve tam bir tarafsızlık içinde yapabilmek. Onların görevlerini tarafsız yapmaları, vatandaşın güvenini bir kez daha arttıracaktır. Görevlerini yaparken kimseye ayırım yapmadan olaylara ve güvenliğe göre hareket etmeleri polis teşkilatımızı daha da güçlendirecektir.

Hangi kademede, hangi bölgede, hangi sınırda görevli olursa olsun en zor mesleklerden birini icra ettiği bilinciyle ülkesinin üzerine titreyen polisimiz, canını dişini takarak çalışmakta, sabah dualarla ve güleryüzle uğurlandığı evine akşam dönememe tehlikesini sürekli yaşamaktadır. Ülkemizin bir an önce bu terör belasından kurtarılması hepimizin önde gelen görevi olmalıdır.

Birçok özlük hakkı sorunu çözüm bekleyen fakat çözüm getirilemeyen, her taleplerinde yanında olduğumuz değerli polis teşkilatımızın her bir neferini bu anlamlı günlerinde bir kez daha kutluyor, şehit polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve meslektaşlarına sabır diliyorum. 

Hukuk devletinin yüklediği sorumlulukla, tarafsızlık duygusu içinde, vatandaşlarımızın anayasal haklarına tam anlamıyla saygılı, güvenliği ülkemizin dört bir tarafında sağlamaktan taviz vermeyen polisimizin bu anlamlı haftasını kutluyor, güvenlikte ve terörle mücadelede başarılarının devamını diliyorum."

10 Nisan 1845'te kurulan Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın can ve mal güvenliği, huzur ve güven ortamını sağlamak için büyük bir özveriyle gece gündüz yılmadan 172 yıldır görevi başındadır.

 

 

Türk Polisi, bu köklü yapısıyla milletin asayişini, huzurunu temin, mal, can ve namus güvenliğini sağlamak, hak ve özgürlükleri korumak için fedakârca faaliyet gösteren, bu gayret ve fedakârlığıyla da milletin gözdesi haline gelmiş bir teşkilattır. Polis teşkilatımız, huzur ve güvenliği sağlamak uğrunda canlarını tehlikeye atarak özveri ve cesaretle bu görevi yerine getirmektedir.

Devletimizin bekası için huzurumuzun ve güvenliğimizin teminatı olan ve bu kutsal görevi her türlü zorluk ve hatta imkansız şartlar altında ifa eden Emniyet Teşkilatı’nın tüm mensuplarının 172. kuruluş yıldönümünü kutluyor, teşkilatın her kademesinde hizmet vermiş şehit polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki fedakâr polislerimiz ve bütün teşkilat mensuplarının Polis Haftasını içtenlikle kutluyorum.

 

Tefenlili: Köklü Polis Teşkilatımızın 172. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

 

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Polis teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümünü kutlayarak mesaj yayınladı.

 

Tefenlili mesajında, “Ülkemizde huzur ve asayişi sağlamada önemli bir role sahip olan polis teşkilatımız ülkemizin köklü kurumlarından biridir. Kurulduğu günden beri milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz çalışan polisimiz görevini başarı ile yerine getirmektedir.

 

Kamu düzenini sağlayan polisimiz büyük bir özveri içerisinde terör örgütleri ile de kararlılıkla mücadele etmekte, bu mücadelesinde birçok fedakarlıkta bulunmaktadır. Polisimizin, gelecekte de milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayacağına, suç unsurları ve terör örgütleri ile yılmadan mücadele edeceğine yürekten inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşünceler ile polis teşkilatımızın 172. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor, şehit polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında olan polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!