Denizli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Uçak Biletlerini Ucuza Getirmenin Püf Noktası

Uçak Biletlerini Ucuza Getirmenin Püf Noktası

Uçak Biletlerini Ucuza Getirmenin Püf Noktası

Uçak bileti fiyatları hızlı bir şekilde değişmektedir. Bir gün önce ve bir gün sonra alınan biletlerin yanı sıra beş dakikalık farklar bile İstanbul Bodrum uçak bileti fiyatlarını değiştirebilmektedir. Biletinizi ucuza getirmek ve normalden çok daha avantajlı seyahatler yapmak istiyorsanız bunun püf noktasını sizlerle paylaşıyoruz.

Son Dakika Uçak Bileti Alınır Mı?

Uçak bileti alacaksanız yapmanız gereken en son şey biletinizi uçuş günü almaktır. Uçak biletinizi erkenden almak fiyatların daha uygun olmasını sağlar. Genellikle 2 hafta ve daha önce alınan biletler çok daha ucuz olmaktadır. Bazı havayolu şirketleri uçağın boş gitmesini istemediklerinden uçuşa çok az bir süre kala bilet fiyatlarını düşürebilmektedir. Son dakika bilet avantajı olarak da bilinen bu durumu iş hatlardan ziyade dış hat uçuşlarında görmek mümkün. Eğer İstanbul Bodrum uçak bileti alacaksanız son dakikayı beklememenizi ve alabildiğiniz kadar erkenden biletinizi almanızı tavsiye ederiz.

5 Dakikada Değişen İç Hat Uçak Bileti Fiyatları

Genellikle insanlar biletlerini aldıktan sonra check in yaptırana kadar bir daha bilet fiyatlarına bakmazlar. Ancak biraz meraklı olur ve uçağınızın güncel fiyatlarını gözlemlerseniz özellikle iç hatlarda fiyatların ne kadar kısa sürede değiştiğini fark edebilirsiniz. Bir gece öncesi ve hemen ertesi sabahı fiyatlar iki katına artmış olabilir. Hatta siz biletinizi aldıktan hemen 5 dakika sonra bile 30-50 TL arası fiyat artışı gözlemlemeniz mümkündür. Rekabet, anlık piyasa analizleri ve işini iyi yapan sevgili havayolu firmaları en avantajlı satışları yapmak için her an fiyatları takip etmektedir.

Uçak Bileti Fiyatları Neden Bu Kadar Değişiyor?

200 kişilik bir yolcu uçağında satılmış olan biletler oldukça geniş ve farklı bütçelere hitap edebilir. 75 TL’ye de İstanbul Ankara uçak bileti satın alabilirsiniz, 500 TL’ye de… Zamanlama, uygunluk ve uçağın durumu fiyatlarda büyük değişkenlik gösterir. Peki bu uçuk fiyat değişimlerinin sebebi nedir?

Uçaktaki koltuk sayısına bağlı olarak ne kadar biletin ne kadar fiyata satılacağı bellidir. Belli paylara ayrılan koltukların tamamı satıldığında firmanın hedeflediği kazanca ulaşılmış olması gerekir. Öncelikle uygun fiyattan verilen biletler belli bir satış hacmine ulaştığında fiyatlar firmanın hedefleri doğrultusunda artmaya başlar. Satış yapıldıkça ve hedef barajlara ulaşıldıkça fiyat son rakam projeyi başarıya ulaştırana kadar artmaya devam eder. Yani en ucuz satışlar tamamlandıkça bir üst fiyata geçiş yapılır ve nihayetinde havayolu şirketi elde etmeyi hedeflediği satış rakamlarına ulaşmış olur. Bu arada siz ne kadar ucuz bilet fiyatını yakalayabilirseniz kendinizi o kadar şanslı hissedersiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!