Denizli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bağ Bozumu Şiir dinletisi

Bağ Bozumu Şiir dinletisi
Hüsamettin Tat'tan yeni yazı, "Bağ Bozumu Şiir dinletisi"

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) üyeleri etkinliklerine bir yenisini ekleyerek,23. Ekim Pazar günü Çal-Hançalar Bağbozumu şiir etkinliğini gerçekleştirdiler. 

Daha önceden kararlaştırılan, Çal- Hançalar bağbozumu şiir dinletisi, Hançalar’lı üye şairlerimizden Melahat Kuzu’nun daveti üzerine özel olarak gerçekleştirildi. 23 Ekim Pazar günü saat 10.00 da her zaman olduğu gibi otobüsümüz yine üyelerimizi, Ulu Camii önünden alarak yola koyuldu. Çal, Hançalara vardığımızda, Hançalarlı üyemiz şair Melahat Kuzu ve ailesi bizleri karşılayarak, ilk olarak Hançalar Mahallesinde bulunan şarap fabrikalarını, yazar bir üyelerine gezdirerek, fabrikada şarabın nasıl yapıldığını bizlere anlattılar. Fabrikanın gezdirilmesinden sonra ikramlarını yaparak bir müddet dinlenmemizi sağladıktan sonra, bölgede bulunan Kumral mesireliğinde üyelerimize yemek verdiler. Yemekten sonra, Çal Kısık kanyonunu görmek için yola çıkıldı. Çal kısık kanyonu 650 metre uzunluğunda yürüyüş yoluna sahip olup, yerden yüksekliği seksen metre dik yamaçlı, asma köprülü bir kanyon. Kanyonun su derinliği ise 1.70 metre, içerisi aydınlık ve serin olan kanyon içerisinde, Bizans ve Roma dönemlerine ait antik kaya mezarları bulunmaktadır.  

Söz konusu Büyük Menderes Vadisi ilginç güzellikler sunmakta olup, derin kanyonların bulunduğu kısık vadisi eşsiz doğa güzelliği ile dikkat çekmektedir. 

Kanyon gezisinden sonra, Kayı Pazarında ayakta bulunan, tek tarihi eser Kayı Pazarı Camisinin kalan minaresini ve Büyük Menderes Nehri üzerindeki, üç kemerli Hançalar Köprüsünü gezme ve görme şansını da yakalayan YAZ-AR-BİR üyeleri, Hançalar Bağbozumu Şiir günü dinletisini yaparak tamamladılar. 

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu dinleti öncesi, yazar Bir’i Hançalara davet eden Şair Melahat Kuzu’ya teşekkür ederek günün anısına bir şilt taktim ettiler. Abdülkadir Uslu yaptığı konuşmada; “Bu güne kadar bir çok etkinlikler düzenledik ama bu gün biz bize, daha samimi bir ortamda, yeşillikler arasında, bağları ve Hançaları tepeden seyreden bu mekânda şiirlerimizi, türkülerimizi seslendireceğiz. Bize bu imkanı tanıyan üyelerimizden, şair ablamız Melahat Kuzu’ya, Eşi Hüseyin Bey’e, ailesine ve Çal Ziraat Odası Başkanlarından Ömer Ayhancı Bey’e teşekkür ediyoruz” diyerek bir konuşma yaptılar. 

Yapılan konuşmalardan sonra Reyhan Pervanlar Karaalp’in sunuculuğunda dinletiye geçildi. Şairler; Sadık Dağdeviren, Hüsamettin Tat, Melahat Kuzu, Mehmet Dağal, Ali Tuluk, Ahmet Sarı, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mustafa Demirci, Hatice Öçal, Kadir Yatağan, Mehmet Aslan ve Naciye Kınlı şiirlerini okudular. 

Türk halk müziği sanatçısı ve şair Mehmet Dağal da sazıyla, sesiyle güne renk katarak türkülerini söylediler. Dinleti geç saatlere kadar devam etti. 

YAZ-AR-BİR üyeleri bir etkinliği daha böylece gerçekleştirdikten sonra, Denizli’ye mutlu bir şekilde dönüldü. 

Hançalar bağbozumu şiir dinletisini gerçekleştiren başta Melahat Kuzu ve ailesi olmak üzere emeği geçen tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!