Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Baklan’ın tesisleşmede yüzü Gülsever’le gülüyor

Denizli’nin nadide ilçelerinden biri olan Baklan’da futbol, basketbol ve voleybol anlamında yapılan tesislerden sonra şimdi de kapalı yüzme havuzları boy gösteriyor. Beeldiye Başkanı Yusuf Gülsever, bakanlıkla birlikte kazandırdıkları yüzme havuzunun yoğun talep görmesiyle birlikte ikinci bir yüzme havuzu daha yaptıklarını, bunu da süreç içerisinde kapalı hale getirerek ilçenin hizmetine sunduklarını, yüzme havuzları dahil ilçe halkından hiçbir hizmet için ücret talep edilmediğini söyledi. 

Denizli’nin en küçük ilçelerinden biri olan Baklan’da Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in vatandaşa sunduğu ücretsiz hizmetler aralıksız sürüyor. Göreve geldiği günden bu yana vatandaşların gönlünde taht kuran mütevazi ve babacan kişiliği ile fazlasıyla dikkat çeken Gülsever, Baklan’daki çocukların ve gençlerin spora olan ilgisine ise kayıtsız kalmadı. İlçenin okul bulunmayan köylerine dahi tesisler kazandıran Gülsever, son olarak ilçede yapılan iki kapalı yüzme havuzu ile hem yetişkinleri hem de çocukları yüzme sporuyla buluşturdu.

FUTBOLLA BAŞLAYAN TESİSLEŞME YÜZME SPORUNA KADAR ULAŞTI
Göreve geldiği ilk dönemlerde tesisleşme anlamında ilçede büyük eksiklikler olduğunu fark ettiklerini ve yoğun çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Gülsever, “Baklan’ımızda vatandaşlarımızın özellikle de gençlerimizin faydalanabileceği spor tesislerimiz yoktu. Öncelikle ilçemizde FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) standartlarında bir futbol sahamız yoktu. Tesisleşmeye ilk olarak futbol sahasıyla başladık. Ardından okullarımızın bahçelerinde çocuklarımızın spor aktivitelerini yerine getirebilmeleri için basketbol, voleybol, tenis, halı sahalar ve çim sahalar yaptık. Okul olmayan köylerimizde de bu halı sahalar kuruldu” dedi. 

1 HAVUZ YETMEDİ, 2’NCİSİ DE YAPILDI
Toplu sporlardan sonra işin yüzme sporuna geldiğini ifade eden Başkan Gülsever, “İş sonrasında yüzme havuzu kısmına geldi. İlçemizde havuzumuz yoktu. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın mini yüzme havuzu projeleri olduğunu öğrendik ve harekete geçtik. Öncelikle futbol sahamızın olduğu bölümde çıkışta havuz projemizi hayata geçirdik. Çok büyük ilgi gördü ve hocalarımız vasıtasıyla açtığımız kurslarla eğitinler de verilmeye başlandı. Bunun dışında ilgi o kadar arttı ki kursların dışında öğrencilerimiz, çocuklarımız yüzmek için farklı zamanlarda da buraya gelmek ister duruma geldiler. Bir tane daha yapmak için girişimlere başladık. Mesafeyi de göz önüne alarak bu bölgeye yapma konusunda karar kıldık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın yanı sıra Baklan Belediye’mizin de işbirliği ile birlikte bu portatif yüzme havuzumuzu kurduk ve ilçemize kazandırdık” şeklinde konuştu. 
 

“BİZE VERİLEN 1’E BİZ 10 KATTIK”
Havuzun bulunduğu bölümün yüksek olduğunu fark ettiklerini ve havuzdan çıkanların da üşüyeceklerini düşündüklerini dile getiren Baklan Belediye Başkanı, “Burayı kapalı hale getirmemiz lazım dedik ve bir proje geliştirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızla ve Spor Toto Teşkilatı Başkanlığı’mızla bize biraz daha destek olmaları konusunda bağlantıya geçtik. Sağolsunlar kurumlarımız da bu isteğimizi memnuniyetle karşıladılar. Onlar bize 1 verdiler, biz 10 kattık. Kendi personelimizle birlikte havuzumuzu kapalı hale getirdik. Yapım aşamasında sadece malzeme kısmında harcama yaparak işçilik ve üretim kısmını belediye olarak kendimiz üstlendik. Güzel de bir model oldu. Spor Toto İdaresi proje bitiminde bizden buranın fotoğraflarını talep etti ve burayı örnek proje olarak belirledi. Diğer il ve ilçelerde de bu projenin aynı şekilde uygulanacağı bilgisini bize verdiler” ifadelerini kullandı. 
 

YETİŞKİNLER YÜZME EĞİTİMİ ALABİLİYOR
Havuzun faaliyete geçmesiyle birlikte üniversiteden mezun olan hocalarının burada çocuklara kurs vermeye başladığını belirten Gülsever, “Ancak sayı ve talep çok fazla olunca bakanlıktan kadro istendi. Bu anlamda Ahmet Bey’de eğitimlere dahil oldu. Her iki hocamızla birlikte hem kız öğrencilerimize hem erkek öğrencilerimize kurs veriyorlar. Ancak bir de yetişkinlerimiz var. Dedik ki Tuğba Hocam siz bir de yetişkinlerimize kurs ver. Yetişkin vatandaşlarımız da belirli bir zaman diliminde buraya gelerek yüzme kursu alıyorlar” dedi. 

BAKLAN’DAN DÜNYA İKİNCİSİ SPORCU ÇIKTI
Baklan’da vatandaşa verilen hiçbir hizmetten ücret talep edilmediğinin altını çizen Başkan Gülsever, “Her hizmetimizde olduğu gibi bu yüzme kursları da ilçemizde ücretsiz olarak sunuluyor. Baklan’ımızda herkes yüzme becerisi kazansın istiyoruz. Bunun yanında ilçemizde son yıllarda öğrencilerimiz spor organizasyonlarında derece almaya başladılar. Örnek vermek gerekirse Petek kızımız geçtiğimiz dönemde önce bölgesinde sonra Türkiye’de şampiyon olarak ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etti ve orada da 2’nci olarak gümüş madalya aldı. Bununla birlikte çocuklarımıza büyük bir özgüven de geldi” dedi. 

HAVUZLARIN SICAK OLMASI DOĞALGAZLA SAĞLANACAK
Başkan Gülsever ayrıca ilçelerinde bir doğalgaz çalışması içerisinde olduklarını, en kısa zamanda ilçeyi bu önemli hizmetle de buluşturmak istediklerini ve doğalgazı yüzme havuzlarının bulunduğu alanlara da kazandırarak vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!