Denizli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başarılı Okçu Ilayda İnçukur'un Hedefi Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlar!

Başarılı Okçu Ilayda İnçukur'un Hedefi Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlar!
Genç yaşında başladığı okçuluk serüveninde, disiplin ve azimle yükselen bir yıldız olarak parlayan Ilayda İnçukur, Türkiye'nin ve Denizli'nin gururu olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Okçuluk antrenörü Hüseyin Aykan Kurucan'ın ifadesine göre, Ilayda, başladığı günden beri disiplinli ve hedeflerine odaklı bir şekilde çalışarak bugün Türkiye Şampiyonasında 3. olup bronz madalyanın sahibi oldu. Kurucan, genç sporcuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ilayda İnçukur'un başarısı sadece bugünün değil, geleceğin de teminatıdır. Kendisinde gördüğümüz disiplin ve kararlılık, onun gelecekte daha büyük başarılara imza atacağının işareti." ifadelerini kullandı.

Genç yaşında başladığı okçuluk serüveninde, disiplin ve azimle yükselen bir yıldız olarak parlayan Ilayda İnçukur, Türkiye'nin  ve Denizli'nin gururu olmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Okçuluk antrenörü Hüseyin Aykan Kurucan'ın ifadesine göre, Ilayda, başladığı günden beri disiplinli ve hedeflerine odaklı bir şekilde çalışarak bugün Türkiye Şampiyonasında 3. olup bronz madalyanın sahibi oldu. Kurucan, genç sporcuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ilayda İnçukur'un başarısı sadece bugünün değil, geleceğin de teminatıdır. Kendisinde gördüğümüz disiplin ve kararlılık, onun gelecekte daha büyük başarılara imza atacağının işareti." ifadelerini kullandı.

Ilayda'nın başarılarına bir örnek olarak, Antalya'da düzenlenen "2023 ASES U15 Salon Türkiye Şampiyonasında Ilayda İnçukur U-15 RW kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Türkiye Okçuluk Federasyonu 2023-2024 faaliyet takviminde yer alan "2023 ASES U-15 Minikler (9-14 Yaş Grupları) Salon Türkiye Şampiyonası 20-24 Aralık tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti. Şampiyonada 42 Bölge, 134 kulüpten 972 sporcu en iyi dereceyi elde etmek için yarıştı. Hedefi tam isabet vurmak için farklı kategorilerde okçuların yaylarını gerdiği yarışmalarda, ilimizi temsil eden  sporcu Ilayda İnçukur, U-15 RW kategorisinde Türkiye Üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu."

Ilayda'nın hedefi ise sınırları aşmak. Milli takım kamplarına hazır görünen genç sporcu, dünya şampiyonalarında ve 2028 Los Angeles ya da 2032 Olimpiyatları'nda Türk milli takımını temsil etme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okçuluk Antrenörü Hüseyin Aykan Kurucan, Ilayda İnçukur'un bu başarısını vurgulayarak gençlerin spor alanındaki başarılarına dikkat çekmek istediğini belirtti. Türkiye'nin genç sporcuları arasında yükselen bir yıldız olan Ilayda'nın, gelecekte de adından sıkça söz ettireceğine hiç şüphe yok.

Ilayda İnçukur'un, antrenörü Hüseyin Aykan Kurucan'ı idol olarak gördüğünü ve milli takıma katılmayı hedeflediğini belirten sözleri, genç yeteneklerin gelecekteki başarılarının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. İlayda'nın hedeflerine ulaşma yolundaki azimli adımları, Türk sporuna yeni zaferler kazandırmaya devam edecek gibi görünüyor.

ilayda inçukur

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!