Denizli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çallılar Burdur ve Bilecik’te seraları gezdi

Çallılar Burdur ve Bilecik’te seraları gezdi
Denizli Çal İlçesi’ndeki çiftçiler yayla seracılığı hakkında bilgi edinmek için Burdur ve Bilecik’te incelemelerde bulundu.

Denizli’de geçen yıl yaşanan don olayı sonrası bağ alanlarının büyük bir kısmının kuruduğu Çal’da İlçe Belediyesi ve Ziraat Odası önderliğinde başlatılan seracılık faaliyetlerine katılan çiftçiler Bilecik’in Söğüt ile Burdur’un Gölhisar ilçelerinde incelemelerde bulundu. İlçede bir ilk olacak olan yayla seracılığı hakkında bilgi alan üreticiler, bu yıl başlayacak üretim ile ilgili bilgi aldılar.

Denizli’nin üzüm diyarı Çal’da geçen yıl yaşanan don sonrası kuruyan 50 bin dekara yakın bağ alanı yerine üreticinin çoğu yeni bağ dikerken yeri boş kalan üretici için Çal Belediyesi ve Ziraat Odası önderliğinde kurulan Yeşil Çal şirketi tarafından yayla seracılığı uygulaması geliştirdi. Çiftçilere örnek olsun diye Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın bizzat önderlik ettiği çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 50 dekar alanda seralar ya kuruldu ya da kurulma çalışması devam ediyor. İlçede ilk kez yapılacak olan yayla seracılığı için Çal Ziraat Odası üreticileri, Türkiye Sebze Komisyoncuları Birliği Başkan Vekili Halil Öztürk’ün de desteği ile Bilecik’in Söğüt ile Burdur’un Gölhisar ilçelerine götürdü. Burada yapılan seracılık faaliyetleri hakkında bilgi alan üreticiler, işin incelikleri öğrendi. Ziyarete Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil ile Türkiye Sebze Komisyoncuları Birliği Başkan Vekili Halil Öztürk’ün yanı sıra üreticiler katıldı.

ÇİFTÇİNİN DENEYİM KAZANMASI GEREKİYOR

İlçede ilk kez yapılacak seracılık faaliyetinin deneyim gerektirdiğine dikkat çeken Çal Ziraat Odası Başkanı Ahmet Haşim Çil, üreticinin gereken deneyimi kazanması için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Çil, “İlçemiz önemli bir üzüm alanı iken geçen yıl yaşanan don yüzünden çok sayıda bağ alanı kurudu. Üretici bir yıl umutla bekledi. Bir yılın sonunda bağlarda uyanma gerçekleşmeyince sökülmek zorunda kaldı. Bizde ilçe belediyesi ile ilçemizin iklimine uygun yayla seracılığı yapmak için kolları sıvadık. Biz öncülük ettik ve Türkiye Sebze Komisyoncuları Birliği Başkan Vekili Halil Öztürk üretilen ürünlerin garantisi verdi. İlk etapta domates üreteceğiz. Çeşit ilerleyen yıllarda artacak. Deneyim kazana kazana büyüyeceğiz” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!