Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Cengiz Arslan üçüncü kez başkanlığa seçildi

Cengiz Arslan üçüncü kez başkanlığa seçildi
Denizli'nin Çameli ilçesinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı Cengiz Arslan, üçüncü kez belediye başkanlığına seçildi. 57 sandıkta 15 bin 136 seçmenin oy kullandığı ilçede, kesin olmayan sonuçlara göre Arslan oyların yüzde 63.17'sini alarak başkanlığa yeniden seçildi. En yakın rakibi CHP'li İrfan Özcan ise yüzde 22.97 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı. İYİ Parti adayı Sezai Turhan ise oyların yüzde 4.37'sini alarak üçüncü sırada bulundu.

Çameli Belediyesi, Büyükşehir ilçelerinde Ak Parti'nin en yüksek oy alan 3. Belediyesi oldu.2019 yerel seçimlerinde Türkiye 5. olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'dan ödül almıştı; rekorunu tazeleyerek 3. Sıraya yükseldi. 

Diğer adayların oy oranlarına bakıldığında, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Lütfi Aşık yüzde 4.34, Saadet Partisi'nin adayı Mevlut Sönmez yüzde 1.37, Zafer Partisi'nin adayı Yasin Solak yüzde 0.89, DEVA'nın adayı Mehmet Emin Baş yüzde 0.69, Gelecek Partisi'nin adayı Şerif Ali Erten yüzde 0.64, BBP'nin adayı Oğuzhan Ongun yüzde 0.59, Vatan Partisi'nin adayı Dündar Tosun yüzde 0.29, BTP'nin adayı Ali Haydar Haspulat yüzde 0.25, HÜDA PAR'ın adayı Ebubekir Tektaş yüzde 0.19, HKP'nin adayı Bektaş Gençer yüzde 0.17 oy aldı.

Çameli'de yapılan seçimlerin sonuçları, Cengiz Arslan'ın üçüncü kez başkanlığa seçilmesiyle sonuçlanırken, ilçe halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

AK PARTİ'NİN EN YÜKSEK OY ALDIĞI ÇAMELİ

Denizli'de yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin en yüksek oy aldığı Çameli, Cumhur İttifakı'nın kazandığı üç ilçeden biri oldu. 2019 yerel seçimlerinde Denizli'nin 19 ilçesinden 12 belediye başkanlığını kazanan AK Parti, dün gerçekleştirilen yerel seçimlerde Çameli ile birlikte Baklan ilçesini korurken, 2019'da kaybettiği Babadağ'ı tekrar kazandı.

AK Parti'de 2009 yerel seçimlerinde başkanlığı kazanan Cengiz Arslan'ın ardından 2014'te aday gösterilen ve üçüncü dönemi için başkanlığa seçilen Cengiz Arslan, Çameli Belediye Başkanı olarak seçildi. AK Parti geleneğinin devam ettiği ilçede, Çameli, ilde AK Parti'nin daha önceki seçimde aldığı yüzde 74.3 ile en yüksek oy aldığı ilçe olmuştu.

Yeniden başkan seçilen Cengiz Arslan, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için sandık başına giderek iradesini yansıtan ve istikrardan yana oy kullanan Çamelili seçmenlerimize teşekkür ederim. İlçemizin şaha kalkması ve daha refah bir hale gelebilmesi için yaptığımız çalışmaları takdir ederek tercihini partimizden, Cumhur İttifakı'mızdan yana kullanarak bizlere güçlü bir şekilde destek veren gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!